"Yüzmeyi Öğreniyorum Hayallerime Dalıyorum" projesi

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce "Yüzmeyi Öğreniyorum Hayallerime Dalıyorum" projesi başlatıldı- Vali Güzeloğlu:- "2 bin 71 çocuğumuz yüzmeyle tanışıyor. Bu projeyle inşallah yarının şampiyonları Diyarbakır
"Yüzmeyi Öğreniyorum Hayallerime Dalıyorum" projesi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da "Yüzmeyi Öğreniyorum Hayallerime Dalıyorum" projesi başlatıldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Yenişehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Şehitlik Spor Kompleksinde başlatılan projenin açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da büyük bir dönüşüm yaşandığını söyledi.

İnsanı merkezine alan bir kamu hizmeti anlayışını her noktada görüldüğünü ifade eden Güzeloğlu, özellikle çocukların daha iyi yetişmesi, güçlü, güvenli ve mutlu olması için özel projeler hayata geçirdiklerini kaydetti.

Çocukları hayatın her alanında başarılı ve iddialı kılmanın en temel sorumlulukları olduğunu aktaran Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Bu ülkenin çocukları her branşta dünyayla yarışacak, dünyanın her köşesinde iddiasını ortaya koyacak ve yarışmaların sonunda şanlı bayrağımızı göndere çekecek. Devletimizin, gençlerimize armağan ettiği bu salonda 2 bin 71 çocuğumuz yüzmeyle tanışıyor. Bu projeyle inşallah yarının şampiyonları Diyarbakır'dan yetişiyor olacak."

- "Kaynakları gençlerimize harcamaktan onur duyuyoruz"

Yenişehir Belediye Başkan Vekili Kaymakam Serdar Kartal ise belediye imkanlarıyla çocuklara yüzme öğreteceklerini belirtti.

Yıl sonuna kadar 2 bin 71 öğrenciye yüzme öğreteceklerine değinen Kartal, şunları kaydetti:

"Daha önce belediyenin kaynakları halkımızın müşterek ihtiyaçları yerine gençlerimizin geleceklerini ellerinden almak için kullanılıyordu. Bizler belediyenin tüm kaynakları gençlerimize harcamaktan büyük onur duyuyoruz."

Daha sonra çocuklara spor malzemesi dağıtıldı.

Kaynak: