Sami Bayrakcı

Sami Bayrakcı

Yüzyılları İmar ve İnşa Etmek İçin Eğitim

Yüzyılları İmar ve İnşa Etmek İçin Eğitim

Bismillah. Öncelikle gazetemiz okurlarına “merhabalar” diyerek başlamak istiyorum. Bundan böyle gazetemizin bize ayrılan sütununda sizlerle haftada bir kez buluşarak, özelde İmam Hatipler olmak üzere eğitime dair görüş, fikir, tespit ve tekliflerimizi sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Bir gazete sütunundan ülkenin eğitim sorunlarını çözecek değiliz. Yine bir gazete sütunundan yüzlerce idarecinin yönetimindeki bir bakanlık ile yüzbinlerce öğretmenin emek emek gayretleri ile oluşturmaya çalıştıkları bir sürece ilişkin ahkâm kesip kimseyi incitmek de değil niyetimiz.

Eğitim üzerine oluşan yüzlerce yıllık birikimi görmezden gelip nevzuhur bir çıkış da yapmayacağız.

Peki, öyleyse bu sütunda sizlerle buluşurken yapmak istediğimiz nedir?

Öncelikle;

- Ülkemiz eğitim sistemi içerisinde var olan problemli alanlara dikkat çekmek,

- Uygulamada karşılaşılan bir takım aksaklıkları gündeme getirmek,

- Alanda ezberler üzerinden konuşulan bir kısım meseleleri tartışılması gereken noktaya çekmek için gayret etmek niyetindeyiz.

Genel olarak eğitimle ilgili bu konuları işlerken, bunlara ek olarak;

- Özellikle İmam Hatip ortaokulları ve liseleri konusunda halkımızın bilgi ve birikimini artırmak,

- İmam Hatiplerin bu ülke ve insanımız için ifade ettiği anlamı yeniden, tekrar tekrar gündeme getirip gözden geçirmek,

- İnsanımızın bu konulardaki farkındalık düzeyini yükseltmek için de çaba göstereceğiz.

Ayrıca;

- İmam Hatip okullarımızdan bize ulaşan ve ulaşacak olan sorunlar konusunda hem kamuoyunu, hem yetkilileri bilgilendirmek,

- Okullarımızın var olan ve ortaya çıkabilecek sorunları ile ilgili -gerektiğinde- aracılık yapmak,

- 100 yıllık bir birikimin ürünü olan İmam Hatip okullarının layık olduğu maddi ve manevi imkânlara sahip olabilmeleri için gönüllü bir elçilik görevini yürütmek,

- Halkımızın bu okullardan beklentileri ile ilgili oluşan kamuoyu birikimini siz değerli okurlarımızla paylaşmayı da bir görev biliyoruz.

Tüm bunları bu köşeden sizlerle paylaşmak niyetiyle başladığımız bu yolculuğun hayırlı, verimli ve bereketli neticeler ortaya çıkarmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Eğitim; sizlerin de takdir edeceği gibi günübirlik düşünce ve projelerin ürünü değil, yarını kuşatacak bir imar ve inşa süreci, asırları kapsayacak bir gelecek projeksiyonu demektir. “Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüzyıl için ise insanları eğitin” diyen Huang Che de bu noktaya açık ve net bir şekilde dikkat çeker. Sadece yaşadığı asrı değil, gelecek asırları da kuşatmak derdinde olanların işidir eğitim. Allah’ın bize lütfettiği imkânlar ölçüsünde biz de eğitim ordusunun bir neferi olarak bu sütundan bildiklerimizi sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Umarız hayra vesile, berekete nail olur.

Haftaya 4+4+4 eğitim sistemi ile yeniden eski günlerine dönen, milletin bağrından çıkan ve milletimizin sahiplendiği kurumlar olan İmam Hatipler’in mevcut durumunu anlatan bir yazı ile karşınızda olacağız. Geleneğe selam ile, gayret bizden Tevfik Hak’tandır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Bayrakcı Arşivi
SON YAZILAR