YYÜ, beşyol meydanında nöbetçi kütüphane açtı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetinden dolayı sabahlayan vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı...
YYÜ, beşyol meydanında nöbetçi kütüphane açtı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetinden dolayı sabahlayan vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazanılması için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından, "nöbetçi kütüphane" standı açıldı.

15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlardaki demokrasi nöbetleri tüm yurtta olduğu gibi Van'da da devam ediyor. Darbe girişimi sonrasında Van'da başlatılan "demokrasi nöbeti" halkın yoğun katılımıyla devam ediyor. Miting meydanında bulunan ve halkın sıklıkla uğradığı demokrasi alanına YYÜ tarafından "nöbetçi kütüphane" standı açıldı. Her akşam çeşitli etkinliklerin yapıldığı "demokrasi mitingine" katılan vatandaşlara yönelik YYÜ tarafından kitap standının açılması, insanları kitap okumaya sevk etmeyi hedefleyen ve halkın bilinçlenmesine yönelik güzel bir adım olarak değerlendirildi. Şu ana kadar 2 bin 100 kitap ücretsiz dağıtılırken, bağış usulüyle çalışan kütüphane vatandaşın desteğini bekliyor.

Beşyol Meydanı'ndaki demokrasi mitingine gelen Metin Uğurlu isimli vatandaş, "Burası insanların sürekli uğradığı merkezlerden biridir. Gelip burada demokrasi mitinglerine zaman geçiren insanların boş oturmayıp da stanttan seçtiği kitabı okuması çok güzel bir eylemdir. Hem kişisel olarak hem de toplumsal olarak gelişmek ancak kitap okumakla olabilir. Toplumdaki genel sorunların cehaletten kaynaklandığını göz önüne aldığımızda, insanları kitap okumaya yöneltmek çok yerinde ve doğru bir iştir" dedi.

Uğurlu, "Kitap okuma alışkanlığının çok düşük düzeylerde seyrettiği ülkemizde ve ilimizde, buna benzer uygulamaların teşvik edilmesi ve ilgi gösterilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: