Zabıta teşkilatı, şehitleri unutmadı

Zabıta Teşkilatı'nın 190'ıncı yıldönümü dolayısıyla Battalgazi Zabıta Teşkilatı Garnizon Şehitliğini ziyaret etti.
Zabıta teşkilatı, şehitleri unutmadı

Zabıta Teşkilatı'nın 190'ıncı yıldönümü dolayısıyla Battalgazi Zabıta Teşkilatı Garnizon Şehitliğini ziyaret etti. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın katıldığı programda, şehitler için Kuran'ı Kerim tilaveti okundu.

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Zabıta Teşkilatı'nın 190'ıncı yıldönümü dolayısıyla Malatya Şehitliği'nde düzenlenen programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Şerefhanlı ve Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli katıldı.

Programda ilk olarak şehitler için Kuran'ı Kerim tilaveti okundu. Okunan Kuran'ı Kerim Tilaveti sonrası şehitler için dua ve ardından da Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Burada bir konuşma yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Zabıta Teşkilatı'nın 190'ıncı yıldönümü dolayısıyla Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nü tarafından şehitlik ziyareti yapıldığını söyledi.

Zabıta teşkilatının bu hassasiyetinden dolayı teşekkür eden Gürkan, "Başta Zabıta teşkilatımızdan sorumlu başkan yardımcımız, zabıta müdürümüzü ve zabıta arkadaşlarımızı hassasiyetlerinden dolayı kutluyorum. Ülkemizin içinden geçtiği durum, gerek yurt dışından, gerek yurt içinde bu süreç içinde şehitler veriyoruz. Şehitlere sahip çıkmak, aynı zamanda ülkenin geleceğine ve istikbaline sahip çıkma anlamındadır. Bu anlamda kolluk kuvvetlerinden olan zabıta teşkilatımızın gösterdiği bu hassasiyet daha anlamlı, daha manidardır" dedi.

Zabıta Teşkilatı'nın 190'ıncı yıldönümünün kutlandığını anımsatan Gürkan, zabıta personelinin yaptığı görevin kutsal bir görev olduğunun altını çizdi. Zabıtanın görevinde adil ve adaletli topluma hizmet etme anlayışı içerisinde olduğunu belirten Gürkan, "Zabıta teşkilatımızda özellikle toplumu kırmama, dökmeme hassasiyetini yakından takip ediyorum. Gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı da kendilerini kutluyor, tebrik ediyorum. Gerek disiplin anlayışı açısından, gerek hassasiyet ve titizlik noktasında olsun, gerek toplumsal konuda uzlaşma çalışmaları olsun ve toplumdaki asayişin veyahut ta asayişsizliğin bertaraf edilmesi noktasında göstermiş olduğu gayretlerden dolayı zabıta teşkilatımızı kutluyorum. Ayrıca bugün göstermiş oldukları bu konjektürel durumdaki ülkemizin içinden geçtiği şu süreçte şehitlerimize göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Zabıta teşkilatı, şehitleri unutmadı

Kaynak: