Zabıtadan kameralı denetim

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yaka kameralı denetim sistemi başlatıldı.
Zabıtadan kameralı denetim

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yaka kameralı denetim sistemi başlatıldı.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine, ses ve görüntü kaydı yapan kameralar dağıtıldı. Zabıta ekipleri bundan böyle yaka üzerine yerleştirilen kameralar aracılığıyla yaptıkları denetimleri ve operasyonları kayıt altına alacak. Şeffaf denetim için kullanılmaya başlanan yaka kamerası sistemi ile öncelikle memur-vatandaş ilişkilerinin kontrol edilmesi, denetim sırasında yaşanan gerginlik, hakaret ve istenmeyen durumların engellenmesi hedefleniyor. Denetim ve operasyonlar sırasında açık kalacak kameralar 160 dakikaya kadar kayıtta kalabiliyor. Kameralar, üzerinde bulunan çift flaş ve özel lens sayesinde gece de kayıt yapabilecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Zabıta arkadaşlarımız görevleri esnasında birçok zorlukla karşılaşıyor. Yaşanan sıkıntıların belgelenmesi noktasında yeni bir uygulama başlatarak zabıta memurlarımızın yakasına kamera taktık. Bu kameralar hem zabıta arkadaşlarımızın, hem de vatandaşların kanunlara uygun hareket etmesini sağlayacak. Ayrıca bu uygulama, ortaya atılan iddiaların gerçek olup olmadığını inceleme konusunda da bize yardımcı olacak" dedi.

Başkan Mustafa Dündar, tatil için gelen turistlere yardımcı olmak için turizm zabıtası ekibi oluşturduklarını da bildirdi.

Zabıtadan kameralı denetim

Kaynak: