Zafer inananlarındır!

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki 5. maçında bu akşam Fransa temsilcisi Olympique Marsilya'yı konuk edecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maç TRT 1’den naklen yayınlanacak
Zafer inananlarındır!

Gruptaki ilk karşılaşmasında Fransa temsilcisi Olympique Marsilya'ya 1-0 yenilen Atiker Konyaspor, bu akşamki karşılaşmayı kazanarak gruptaki puanını 7'ye çıkarmak istiyor. Rakibiyle berabere kalması durumunda gruptan çıkma şansını son maça taşıyacak yeşil-beyazlılar, yenilmesi halinde ise UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasında veda edecek. I Grubu'nun 5. haftasındaki diğer maçta Salzburg, Vitoria Guimaraes'i ağırlayacak.

CAMİA GALİBİYETE KENETLENDİ
Atiker Konyaspor'da Mustafa Reşit Akçay'dan sonra takımın başına geçen teknik direktör Mehmet Özdilek, Süper Lig'de çıktığı 3 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Özdilek yönetiminde, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda oynadığı Salzburg maçından 1 puanla dönen Atiker Konyaspor, gruptan çıkma şansını devam ettirdi. Yeşil-beyazlı ekip, bu akşam Marsilya karşısında son dönemlerde yakaladığı moral ve motivasyonu daha da üst seviyelere çıkartmaya çalışacak.

AVRUPA'DAKİ 11. RANDEVU
Yeşil-beyazlılar, bugünkü karşılaşmayla Avrupa kupalarında 11. sınavına çıkacak.  Avrupa arenasında ilk kez geçen sezon mücadele eden Konya temsilcisi, tamamı UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı toplam 10 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Atiker Konyaspor, bu maçlarda attığı 4 gole karşılık kalesinde 16 gol gördü. Atiker Konyaspor’un Avrupa Ligi’ndeki gollerini şimdiye kadar Deni Milosevic (2), Dimitar Rangelov ve Musa Araz kaydetti.

KADRODA 7 EKSİK VAR
Anadolu Kartalı’nda 7 oyuncu Marsilya maçında forma giyemeyecek. Yeşil-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Eren Albayrak, Jens Jonsson ve Abdou Razack Traore’nin yanı sıra UEFA listesinde yer almayan Lebogang Manyama, Amir Hadziahmetovic, Savaş Polat ve Kadir Kaan Özdemir zorlu maçta takımdaki yerini alamayacak. Takımdaki birçok isme şans vermeyi planlayan teknik patron Mehmet Özdilek’in kadroda ufak çağlı rotasyona gitmesi bekleniyor.

‘KARŞIMIZDA ZAYIF MARSİLYA YOK!’

Zorlu maç öncesi konuşan teknik patron Mehmet Özdilek, "Yine belirleyici bir maç oynayacağız. Rakibimiz ilk maçta oynadığımız Marsilya değil. Bunun bir kere bilinmesi gerekir. Kendini geliştirmiş, gol grafiği yükselmiş, özellikle son 8 maçtır kaybetmeyen ve hep üstüne koyarak ilerleyen bir Marsilya var karşımızda. Kolay olmayacak bunun bilincindeyim. Şunu da biliyoruz, kazanmak bizi çok farklı bir boyuta götürecek. Bunun için elimizden gelen tüm çabayı taraftarımızın da desteğiyle sahada göstereceğiz" dedi.