Hatice Dursun

Hatice Dursun

Zaferlerin ayı Ağustos

Zaferlerin ayı Ağustos

Bu hafta yazıma herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak başlamak istiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sağlayan süreçteki en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, kahraman ordumuz ve aziz milletimizin şanlı tarihinde önemli bir yere sahiptir. 

30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere büyük Türk milletinin bağımsızlığı ve onuru için vatanı uğruna canlarını feda eden ilk şehidimizden günümüze kadar olan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Şanlı Türk tarihinde Ağustos ayının ayrı bir önemi vardır. Çünkü Ağustos ayı zaferlerin ayı olmuştur.  9 Ağustos 1578 Çıldır Zaferi, 9-10 Ağustos 1915 Anafartalar Zaferi, 11 Ağustos 1473 Otlukbeli Zaferi, 15 Ağustos 1551 Trablusgarb’ın Fethi, 16 Ağustos 1064 Alpaslan’ın Ani’yi Fethi, 23 Ağustos 1514 Çaldıran Zaferi, 24 Ağustos 1516 Mercidabık Zaferi, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi, 29 Ağustos 1526 Mohaç Zaferi, 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Ağustos ayında kazanılan zaferlerimiz olarak tarihe geçmiştir.

… … … …

Kurban Bayramı’na artık 1 gün kaldı. Vatandaşlar artık son hazırlıklarını tamamladı. Kurbanlık hayvanlarını alan vatandaşlar çarşı pazarda da hareketliliği artırdı. Bayram öncesi alışverişini yapmak isteyen vatandaşlar Bedesten Çarşısına adeta akın ediyor.

Kimi eşiyle, kimi çocuklarıyla bayramda ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor. Fiyatlar kimilerini mutlu ederken kimilerini de mutlu etmiyor. Esnaf ise kalabalıktan memnun olsa da yeterli görmüyor.

Bayramların vazgeçilmez tatlısı baklava ve çeşitleri bu bayramda da vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor. Uzmanlar ise vatandaşların glikozlu tatlılar yerine şeker kullanılan tatlıları almalarını tavsiye ediyor.

Yine bir bayram öncesi Arakanlı Müslüman kardeşlerimize yapılanlar içimizi acıtıyor.

Arakanlı Müslümanlar, Myanmar askerleri tarafından acımasızca öldürülüyor. Dünya bu konuda sessizliğe büründü. İnşaallah dünya bu sessizlikten kurtulur ve gereken yapılır. Bayram gibi bayram yapılır. Herkese iyi bayramlar…

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hatice Dursun Arşivi
SON YAZILAR