Zazadin Han’da iftar yapıldı

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından, Konya’nın kültürü ve tarihi açısından büyük önem taşıyan Zazadin Han’da, iftar programı düzenlendi.
Zazadin Han’da iftar yapıldı

Programa Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Eşi Funda Toprak,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmalar Merkezi Müdürü ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen, Mevlana'nın 22. Kuşak Torunu Esin Çelebi Bayru,  Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Elemanları ve Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri katıldı.

VALİ TAM 12’DEN VURDU

Konya Zazadin Hanlığı’nda düzenlenen programında Vali Cüneyit Orhan Toprak, ok attı. Okçuluk kulübü öğrencilerinin, Vali Cüneyit Orhan Toprak'a verdiği kısa ok atma eğitimi sonrasında Vali Toprak, üçüncü denemesinde tam 12'den vurdu. Toprak,  daha sonrasında bu tarihi anı ve saati hedef tahtasına yazdı.

zazadin-handa-iftar-yapildi-1.jpg

KÜLTÜREL MİRASI TANITTILAR

Bu programla Konya’nın tarihi ve kültürü açısından küçük bir adım attıklarına dikkat çeken Dekan Prof. Dr. Necmi Uyanık, “Öğrencilerimizle birlikte 2017 yılında turizm haftasında yine bir etkinlik yapmıştık. Etkinliğimiz, Faruk Nafiz Çamlıbel'in Han Duvarları şiirinde okuduğumuz Yavuz atların kişnemesindeki mısralarla başladı. İnşallah yavaş yavaş Konya kültürel mirasın, tarihin ve yapıların tanıtılması açısından böyle bir etkinliği hep birlikte gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“JEOPOLİTİK BİR COĞRAFYADA YAŞIYORUZ”

Paylaşmayı, İslam ve Batı medeniyetinin sembollerinden biri olan Zazadin Han’da hep birlikte gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Uyanık, “Cahit Sıtkı Tarancı'nın istediği memleket gibi yaşamak gönülden olsun, sevmek gibi biz bunu istiyoruz. Konya'mızın bütün sektörleri, turizm sektöründe çalışan değerli şahsiyetler, Konya’nın kültür ve turizmine katkı vermeye çalışıyorlar. İnşallah hep birlikte bu tarihi yapıları daha ileriye taşıyacağız. Çok önemli jeopolitik bir coğrafyada yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik ruhuyla hep beraber Konya’mızı Anadolu’muzu çok daha iyi yerlere getirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, katılımlarından dolayı Vali Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi Funda Torak’a ve Tuğgeneral Ercan Yaşin’e plaket takdim edildi.

“İL JANDARMA OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Kendisine verilen plaket takdiminin ardından kısa bir konuşma yapan Tuğgeneral Ercan Yaşin, “Bu güzel ve tarihi ortamda böyle bir akşamda sizlerle beraber olmaktan onur duyduk. Önümüzdeki günlerde de sizin kültürel faaliyetlerinize, etkinliklerinize katılmaktan onur duyacağım. İnşallah daha güzel ortamlarda sık sık görüşeceğiz. İl Jandarma olarak her zaman yanınızdayız.” ifadelerini kullandı. Etkinlikte Tarih Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen Zazadin Han ve dönemin kervansaraylarıyla ilgili bilgi verdi. Sonrasında Hacivat Karagöz ve Tiyatro gösterileri ile eğlenceli dakikalar geçirildi. Son olarak Vali Toprak ve protokol üyeleri eşliğinde handaki odalar gezildi.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ