Murat Güçlü

Murat Güçlü

ZEYTİN DALI AFRİN

ZEYTİN DALI AFRİN

Sonunda Afrin harekatı başladı. Uzun süredir Türkiye’nin en yetkili ağızlarından gündeme getirilen hatta gündemden düşmesine izin verilmeyen operasyon geçtiğimiz hafta sonu başladı. Türkiye sürekli güneyinde yapılmak istenen terör devleti oluşumunun farkında olduğunu, bunun kendisi açısından bir beka sorunu teşkil ettiğini, hatta Suriye’nin kuzeyinde yapılanların doğrudan Türkiye’yi hedef aldığını açıklıkla ortaya koymaktaydı. Türkiye bu oluşuma izin veremeyeceğini, bunun için ödenmesi gereken bedelleri ödemeye hazır olduğunu defalarca dile getirdi.

Normal şartlarda operasyonlar gizli, gündeme getirilmeden, kelimenin tam manasıyla bir gece ansızın yapılır. Peki Türkiye niye, hem de Sayın Cumhurbaşkanı’nın ağzından, sürekli olarak operasyon yapacağını duyuruyordu. En önemli sebeplerinin dünyanın tepkisini ölçmek, ülkeleri Türkiye’nin buraya müdahale edeceğine alıştırmak ve defalarca uyarmasına rağmen müdahale etmeye mecbur bırakıldığına dünya kamuoyunu ikna etmek olduğunu düşünüyorum.

Sonunda Zeytin Dalı kod adlı Afrin operasyonu başladı. Bu kadar uyarıdan sonra bu harekatın yapılmaması Türkiye’nin ciddiyetini ve caydırıcılığını tartışmaya açardı. Artık ok yaydan çıktı. Türkiye ve bölge geri dönülmesi zor yeni bir döneme girmiştir.

Operasyon öncesi her türlü eleştiri yapılabilir, operasyonun gerekli olup olmadığı, zamanlaması, getirileri götürüleri, ülke içine yansımaları ve benzeri daha bir çok konuda tartışılabilir ve farklı görüşler ileri sürülebilir. Ancak artık operasyon başlamıştır. Gün direniş gösterme zamanıdır, devletin arkasında milletin dimdik durduğunun dünyaya ilanı zamanıdır,  parti ayrımı yapmadan bu mücadeleye destek verme zamanıdır… Gün safların netleşmesinin gerektiği gündür… Ve safımız nettir, Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin, devletimize milletimize zeval vermesin…

Koca coğrafyalar bir Mehmetçiğin kanın damlasına değişilmez amma neylersin buraların vatan kılınması Kınalı Kuzuların şehadetiyle oluyor. Tüm askerlerimizi muhafaza etmesini Rabbimden niyaz ediyoruz. Kınalı Kuzular vatan için şehadet şerbeti içmekten çekinmeden giderken, burada sözüm ona aydın, akademisyen, yazar zevat Savaşa Hayır kampanyaları organize ediyor. Peki ABD binlerce tır dolusu silahı PKK/YPG’ye verirken neredeydi bunlar, YPG/PKK binlerce insanı yerinden yurdundan ederken, cesetleri kamyonlara yükleyip servis ederken niye hiçbirinin sesi çıkmıyordu. Ne zaman bu milletin menfaatine birşeyler yapılmaya çalışılsa bunlar hep bir ağızdan karşı çıkıyorlar.. Ama geçti artık… ne sesinizin gürültüsü, ne isimlerinizin başındaki unvanlar… hiç biri bizi ilgilendirmiyor.. Bu memleket için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız, ne bedel ödenecekse ödeyeceğiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Güçlü Arşivi
SON YAZILAR