Zeytin Dalı Harekatı

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu:-"Bağımsız ve güçlü bir Türkiye, sınırından düşmanca atışları eli kolu bağlı izleyemez. Devlet olmanın gereği neyse Türkiye Cumhuriyeti bunu yapmaktadır ve yapmayı sürdürecektir" - "Tehlike altına sokulmak istenen Türki
Zeytin Dalı Harekatı

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Bağımsız ve güçlü bir Türkiye, sınırından düşmanca atışları eli kolu bağlı izleyemez. Devlet olmanın gereği neyse Türkiye Cumhuriyeti bunu yapmaktadır ve yapmayı sürdürecektir." değerlendirmesini yaptı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından, Afrin'e yönelik başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Teröre karşı duruşu ve tavrı son derece açık olan Türkiye'nin hudut bölgesinde kendi güvenliğini sağladığını vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bağımsız ve güçlü bir Türkiye, sınırından düşmanca atışları eli kolu bağlı izleyemez. Devlet olmanın gereği neyse, Türkiye Cumhuriyeti bunu yapmaktadır ve yapmayı sürdürecektir. Ülkemiz 'Zeytin Dalı' adı verilen harekat ile uluslararası hukukta da yer alan meşru müdafaa hakkının gereğini yerine getirmektedir. Allah al bayrağımız uğruna, teröristlerin karşısına dikilen Mehmetçik'imizi muzaffer eylesin. Tehlike altına sokulmak istenen Türkiye'nin bekasıdır. Bu tehlikeye karşı bölgemizde huzurun sağlanması için her türlü tedbir kararlılıkla icra edilmektedir."

Kaynak: