Zeytin Dalı Harekatı şehidinin anısına hatıra ormanı

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan için Antalya'da hatıra ormanı oluşturuldu - Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci: -"Şehadete koşarak giden bir toplumuz. Allah bizlere de bu şehadeti nasip etsin. Çünkü bu topraklar
Zeytin Dalı Harekatı şehidinin anısına hatıra ormanı

ANTALYA (AA) - Antalya'da, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'e yönelik ''Zeytin Dalı Harekatı''nda şehit olan Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Döşemealtı ilçesindeki Antalyai L Tipi Kapalı Cezaevi yakınındaki alanda oluşturulan hatıra ormanı için düzenlenen fidan dikiminde, Türkiye'nin bekası için yapılan Zeytin Dalı Harekatı'nda, Afrin'de ilk şehit olan Musa Özalkan'ın hatırasını yaşatmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Yeğeninin de 15 Temmuz şehidi olduğunu, bundan ayrı bir gurur duyduğunu anlatan Tüfekci, "Şehadete koşarak giden bir toplumuz. Allah bizlere de bu şehadeti nasip etsin. Çünkü bu topraklar, Allah ve Peygamberimiz için toprağa düşmek, bu ülkenin geleceği için mücadele etmek, vatansever herkesin boynunun borcudur." diye konuştu.

Toplumun birlik halinde teröre ve teröriste karşı aynı mücadeleyi vermeye devam edeceğini anlatan Tüfekci, bundan yana da hiç şüphelerinin olmadığını belirtti.

Fidan dikmeye devam edeceklerinin vurgulayan Tüfekci, "2023 hedefimiz, 7 milyar fidanı dikerek, toprakla buluşturmak istiyoruz. Böylece daha yeşil bir Türkiye'yi vatandaşımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Şu anda yüzde 28,6'sı ormanlarla kaplı bir Türkiye var. Bunu dünya ortalaması olan yüzde 30'a, 2023 yılına kadar çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

- "Düşmanlarımız bitmedi"

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz da Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Kurtuluş Savaşı'ndan Kıbrıs Barış Harekatı'na, 15 Temmuz'dan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatına kadar tüm şehitlerin bıraktığı sancağı yere düşürmeyeceklerini dile getirdi.

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'deki ilk şehidin Musa Özalkan olduğunu anımsatan Yılmaz, "Düşmanlarımız hiçbir zaman bitmedi, bitmiyor. PKK'sından Asala'ya, FETÖ'sünden DEAŞ ve PYD'ye kadar birçok terör örgütüyle uğraştık, uğraşmaya devam ediyoruz. Bunun biteceği de yok. Çünkü, bu terör örgütleri dış destekçilerinin yardımlarıyla devam ediyor. Bizi pes ettireceklerini düşünüyorlar ama bunda yanıldıklarını bir türlü kabul edemiyorlar." diye konuştu.

Şehidin ağabeyi HSK Müfettişi Necip Özalkan da hatıra ormanında emeği geçenlere teşekkür ederek, devletin bekası için toprağa düşen tüm şehitleri minnetle andıklarını ifade etti.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da şehit Musa Özalkan'ın hatırasını yaşatmayı amaçladıklarını, TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı'nda destan yazdığını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince bin fidan dikildi.

Kaynak: