Zeytin Dalı Harekatı'na "kan bağışlı" destek

Din-Bir-Sen üyeleri, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla kan bağışında bulundu
Zeytin Dalı Harekatı'na "kan bağışlı" destek

İSTANBUL (AA) - Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla kan bağışı kampanyası düzenledi.

Eminönü meydanında bir araya gelen sendika üyeleri, sağlık kontrolünün ardından Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.

Din-Bir-Sen İstanbul Şube Başkanı Halil İbrahim Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin bulunduğu son koşullardan dolayı kana ihtiyaç olduğunu bildiklerini ve bunun için de ellerinden gelen desteği vermek için burada bu kampanyayı düzenlediklerini söyledi.

İmamlık mesleğinin sadece camide olmaması gerektiğini belirten Aydın, "Böyle milli platformlarda da yerimizin olduğunu göstermek istiyoruz. Sendika olarak bu konuya titizlikle önem gösteriyor ve destekte bulunuyoruz. İnşallah güzel şeyler olur. Biz de elimizden geldiği kadar bugün ve yarınlarda da olmak üzere yardımda bulunacağız." diye konuştu.

Aydın, sendika olarak devlet ve milletin her daim yanında olduklarını anlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün burada kanımızla canımızla gerek Afrin'deki gazilerimize, yaralılarımıza gerekse Türkiye'deki kana ihtiyacı olan herkese yardımcı olabilmek adına böyle bir kampanya düzenledik ve mutluyuz. Kampanyaya destek olan tüm görevli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bugün İstanbul’daki çok sayıda Kuran kursu hocaları ve müezzinlerde gelerek burada bu kampanyaya destek olacak. Evlatlarımıza, gençlerimize de kan vermenin ne kadar önemli olduğunu şimdiden anlatmaya başladık. Umarım verdiğimiz kan sağlıklı bir şekilde yerine ulaşır."

Din-Bir-Sen İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Sabit Coşkun ise Mehmetçik'in kar kış demeden ülkenin geleceği için yurt içinde ve yurt dışında canlarını feda ettiklerini kaydederek, kendilerinin de hiç olmazsa onlara destek olmak adına kan vererek ellerinden geleni yaptıklarını aktardı.

Kaynak: