Prof. Dr. Ramazan Altıntaş

Prof. Dr. Ramazan Altıntaş

Zeytin Dalı’ndan Zeytin Dağı’na Mesaj..

Zeytin Dalı’ndan Zeytin Dağı’na Mesaj..

Milletimizin bağrından çıkmış Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e başlattığı operasyonun adı: “Zeytin Dalı”. Bu operasyona neden “Zeytin Dalı” denildi? Bu sorunun cevabını “zeytin” sözcüğünün mecazi anlamlarında aramak gerekir.

Kur’an’ın 95. Suresi’nin adı, “Tîn Suresi”…

Bu sure,  “Tîn’e ve Zeytûn’a andolsun” diye başlar.

Kur’an yorumcularına göre “Zeytûn” meyve manasına geldiği gibi, sembolik anlamda Kudüs’ü çağrıştırır. Bu bağlamda “zeytûn ya da zeytin” bir zamanlar Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın altında bulunan “Beyt-i Makdis” ve Zeytin Dağı manalarına da gelir. Ayrıca özel bir anlamda “Şam” manası da taşır. Şam/Dımeşk, İsrail oğullarına gelen peygamberlerin çoğunun gönderildiği coğrafyanın adıdır.

Elbette bu operasyonun psikolojisinde,  Zeytin Dalı’ndan Zeytin Dağı’na bir mesaj da vardır.

Bir başka açıdan zeytin dalı, barış ve barış elini uzatmak gibi manalara gelir.

Zeytin Dalı’nın seçilmiş olması, çok isabetli ve anlamlı.. Afrin operasyonu her yönüyle mesaj taşıyor. Görsellik ve yeni milli harp araçlarının kullanımı  çok etkileyici.. Bu da aziz milletimizin bütün bir dünyaya güçlü olduğu mesajını veriyor.

Afrin operasyonu cesaretin ve kararlı bir duruşun bütün silahlardan üstün olduğunu gösterdi. Bu konuda Türkiye cesur bir liderliğe sahip.  Liderin önemli niteliklerinden birisi âdil olmak, bir diğeri de yeterlilik (kifayet)tir.  Yeterlilikten kasıt; hukuku tatbike, gerekirse savaş açmaya cesur ve cüretli olmaktır.  Milletimizin bağrından çıkmış olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da bütün bu nitelikler fazlasıyla vardır.

Türkiye’yi bir siyaset akademisi olarak düşünürsek, Cumhurbaşkanımız da bu akademinin ya da siyaset okulunun siyaset dersleri veren başöğretmeni hükmündedir. Günlerdir milletimize ve bütün bir dünyaya siyaset dersleri veriyor. Bu derslerden sadece bu milletin evlatları değil, mazlum coğrafyalarda yaşayan bütün Müslüman halklar da yararlanıyor. İnşallah bu çabalar yeni dönemin kapısını açacaktır.

Bizler Osmanlı bakiyesiyiz. Büyük bir milletin evlatlarıyız. Bunu aklımızdan hiç çıkarmamalı ve buna göre çalışmalıyız. Çünkü tarih bize ve bu millete büyük sorumluluklar yüklüyor. Esas olan içinde yaşadığınız coğrafyanın yüzölçümünün niceliği değil, o coğrafyada yaşayanların nitelik açısından özgül ağırlığa sahip olmalarıdır. Bunu tam manasıyla yakaladığımız gün,  küresel ölçekte adalet ve şefkatin tesirleri bu millet eliyle bütün bir dünyada etkisini gösterecektir.

Afrin operasyonu, gerçekten de zeytin dalı uzatmanın adıdır. Türk ordusu barış için Afrin’dedir.. Mazlumlar adına, toprakları zalimler tarafından gasp edilen müstezaf halklar adına, Afrin’dedir. ..Kendi güvenliğimizi korumak adına, Afrin’dedir.. Ancak bu coğrafyalara barış, Türkiye’nin sağduyulu ve kararlı politikalarıyla gelecektir. Zaman her şeyin ilacıdır. Umarım, tüm terör örgütleri ve bunları kullanan ve sahaya sürenler akıllarını başlarına alırlar. ABD ve İsrail’in ipiyle kuyuya inilemeyeceğini öğrenirler.  Öğrenmezlerse, kendilerine öğretilir.

Bizler millet olarak başkomutanımızın emrinde tek vücuduz. Yüce Allah’ın izniyle, bu milletin yüreği toplu vurdukça hiçbir güç bizi yenemeyecek ve bölemeyecektir. Zeytin dalı operasyonu, Zeytin dağında yaşayan mazlumlara kurtuluş umudu, işgalci zalimlere de korku salacaktır.

Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof. Dr. Ramazan Altıntaş Arşivi
SON YAZILAR