Ali Kaya

Ali Kaya

Zeytinin Dalları

Zeytinin Dalları

                Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Zeytin Dalı Harekatı başladığı gün yaptığı açıklama da “Bu zeytin dalının zeytinleri orda yaşayan sivil masum insanlara,  dalları da teröristlere gidiyor”  demişti. Zeytin Dalı Harekatının başlamasından bu zamana kadar 28 gün geçti ve şanlı Askerimiz ve Suriyeli ÖSO askerleri bu operasyonu başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Harekatın başladığı günden bu zamana kadar her geçen gün öldürülen terörist sayısı artarak devam etmekte  ve  zeytinin dalları hem teröristlere ve hem de dış güçler dediğimiz  Almanya veya Fransa veya Amerika’ya  daha fazla batmakta olduğunu görmekteyiz, çünkü özellikle Amerika dan daha fazla ses çıktığını duymaktayız.  Amerika dış işleri bakanı ben bu yazıyı kaleme alırken ülkemizi ziyaret ettiğini ve bizi iknaya çalışacağını biliyoruz fakat Türkiye’nin de artık boş ve dolambaçlı vaatlerle karnının doyduğunu bildiklerini umut ediyoruz. Zeytin dalı operasyonu başladığı günlerde Amerika Türkiye’nin güvenlik kaygılarını anlıyoruz ve destekliyoruz gibi istemezük tarzı açıklamaları bizim ana muhalefetin Almanya da yaptığı istemezük tarzı desteğe benzer olduğunu da bir kenara not etmekte fayda var. Amerika’nın  YPG’yi uluslar arası düzeyde  önce sivil direniş statüsü almasına ve en son bir ordu kurularak bölgede silahlı güç olarak taban ve  destek  bulmasına öncülük eden yine  Amerika’dır. YPG’nin   adını  SDG olarak değiştirmesi ile sözde demokrat kılıfını giymiş gözükse de  bunlar yine bizim bildiğimiz adıyla PKK’nın  Suriye kolu olarak  Türkiye’nin tüm ısrarına uyarı ve ikazlarına  rağmen Amerika PYD’yi desteklemeye devam etmiştir. Bu desteği DAEŞ’le mücadele bahanesi veya  kılıfı  her zaman kullanan Amerika PYD’yi, Türkiye’nin olası  operasyonlarına  uzun zamandır  hazırlayan taraf olduğu gerçeğini bu operasyon  gün geçtikçe ortaya çıkarmaktadır. Yani Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın “takke düştü kel göründü”  diyerek alenileştiğini söylediği Amerikan tutumunu   yapılan tahkimatlar ,tüneller veya kuleler bir diğer taraftan verilen binlerce tır silah DAEŞ ile mücadele bahanesi veya  maskesi altında bir terör devleti kurulması için yapıldığını gözler önüne sermiştir.

                Tüm bunlar gün gibi ortada iken ana muhalefet lideri ve ekibi bu operasyonun durması için Amerika ve PYD ile beraber aynı çizgiye gelmesi tüm ülkeyi endişelendiren bir duruş sergilemiştir. Yine Zeytin dalı operasyonun da öldürülen terörist sayılarının çokluğu HDP  ve CHP ‘nin hep bildik ve şaşırtmayan söylemlerine sahne olmuştur. Hükümet dünyanın en iyi şeyini de yapsa bizim bunu alkışlayacak halimiz yok diyen bir vekil İstiklal marşı okunmayan Türk bayrağı asılmayan ve  terör propagandaları ve tutuklu terörist elebaşı Öcalan’a selam, övgü ve Afrinde ki teröristlere selam söyleyip direniş çağrısı yapılan HDP mitingine katılmaktan çekinmeyen bir ana muhalefet üst yönetimine de Mehmetçiğin uzattığı Zeytinin dalları batmaktadır. Batmasa idi bu kadar yeter Afrin’e girmeyelim der miydi ? demezdi. Batmasa idi o kadar terör cenazelerine katılma sebebini kendi tabiri ile “ onlar da insan”   hoşgörü yalanına başvurmazdı. Zeytinin dalları batmasa idi   ana muhalefet üst yönetimi  Hatay veya Kilis’e giderek Mehmetçiğe destek olurdu veya kovsalar da  bir Şehitin cenazesine katılırdı yaptı mı yapmadı.  

 

                Dış devletlerin, Türkiye’nin Zeytin Dalı  Operasyonun da başarısız olmasını  istemeleri doğal karşılanabilir nedeni ise devletlerin çıkarlarıdır. Peki bu ana muhalefete ne oluyor da bu operasyonu hazmedemiyor. Ya  eski genel kurmay başkanı da Afrin operasyonunu kendine dert edinmiş ve Afrin operasyonunu siyasete alet etmeyelim diyor. Paşa orda bir dur  Mehmetçik Afrin de mücadele verirken,  kanını dökerken ve bu vatan için şehit olup can verirken bu çıkış da neyin nesi? Yoksa paşam Zeytin dalı battı mı  diyecem değil, haşa sizden  şüphe etmem de   öyle bir şey sanmam da ,  peki ne paşam bu çıkış ? Yoksa  paşa sende de mi  son yılların en popüler hastalığı olan  Erdoğan düşmanlığına  mı yakalandın ?     Bu Erdoğan düşmanlığının yan etkisi  seni de mi kör etti paşam  geçmiş olsun .  Afrin operasyonunu destekleyen tüm Türkiye  vatanı için  milleti için canını vermekten çekinmeyen Afrin de mücadele eden  Mehmetçiği  sosyal paylaşım dahil kahvede sokakta evde iş yerinde bunu paylaşıyor ve konuşuyor  paşam.   Afrin operasyonu siyaset değil Memleket meselesidir Paşam. Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR