Zihinsel engelli oğlunu artık gezdirebilecek

Sakarya'da zihinsel engelli oğlunu gezdirebilmek için Sakarya Valiliği'nden elektrikli bisiklet talebinde bulunan baba Nezih Örnek'e hayırsever iş adamı tarafından alınan iki kişilik elektrikli motor hediye edildi- Baba Nezih Örnek:- "Yakamı tutuyordu, 'B
Zihinsel engelli oğlunu artık gezdirebilecek

SAKARYA (AA) - Sakarya'da zihinsel engelli oğlunu gezdirebilmek için Sakarya Valiliği'nden elektrikli bisiklet talebinde bulunan baba Nezih Örnek'in hayali yardımsever iş adamı sayesinde gerçekleşti.

Evde sıkılan zihinsel engelli oğlu Recep Örnek'in (25) gezme talebini gerçekleştirmekte zorlanan baba Nezih Örnek (58), maddi durumları yeterli olmadığı için Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'ndan elektrikli bisiklet talebinde bulundu.

Baba Örnek'in bu talebini karşılamak için girişimlerde bulunan Vali Balkanlıoğlu, bir yardımsever iş adamı aracılığıyla babanın isteğini karşıladı.

Balkanlıoğlu, Valilikte düzenlenen törende baba Örnek'e iki kişilik elektrikli motoru teslim etti.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, burada yaptığı açıklamada, baba Nezih Örnek'in zihinsel engelli çocuğunun dış dünyayı sürekli pencereden seyrettiğini öğrendiklerini söyledi.

Babanın oğlunu gezdirebilmek için kendilerinden elektrikli bisiklet talebinde bulunduğunu aktaran Balkanlıoğlu, "Biz de valilik olarak en kalitelisi nerededir, nasıldır araştırdık. Hayırsever bir iş adamımızın yardımıyla aldık, kendisine teslim ediyoruz. Allah, yardımcı olan kardeşlerimizden razı olsun. Bu kardeşimize ve çocuğuna da hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah kazasız, belasız kullansınlar." diye konuştu.

- "Dolandırıcılara karşı dikkatli olun"

Bir takım kötü niyetli insanların valiliğin adını kullanarak dolandırıcılık faaliyetinde bulunduğuna da dikkati çeken Balkanlıoğlu, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

" 'Valilik olarak biz engelli aracı alacağız' şeklinde benim sesimi taklit ederek veya bizim adımızı kullanarak vatandaşlarımızdan yardım istiyorlar, dönem dönem de bunu başarıyorlar. Benim vatandaşlardan ricam, 'Sakarya Valisiyim, engelli aracı alacağız, şu hesabımıza para yatırın.' diyenlere asla rağbet edip para yatırmasınlar. Böyle bir talep gelmişse valiliğe gelsinler ya da telefonla teyidini alsınlar. Bu şekilde bir vatandaşımızdan maalesef 40 bin lira almışlar. Bu dolandırıcılar belki bizim haberimiz olmadan birçok vatandaşımızdan para almış olabilir."

Baba Nezih Örnek de yaşlı olduğu için çocuğunu artık gezdiremediğini belirterek, "Yakamı tutuyordu, 'Baba beni gezdir, hava aldır.' Aldıramıyordum, mecbur kaldım, Sayın Valimize müracaat ettim. Allah razı olsun, bu talebimize olumlu yanıt verdi. Allah, kendilerini ve iş adamımızı peygamberimize komşu etsin. Bu tür kişilerin her zaman böyle yerlerde olmasını takdir ediyorum. Hepsine teşekkür ediyorum." dedi.


Kaynak: