Zirve Üniversitesinin ismini Fetullah Gülen vermiş

Gaziantep'te FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan Zirve Üniversitesinin adının terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından verildiği tespit edildi.
Zirve Üniversitesinin ismini Fetullah Gülen vermiş

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016'daFETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs ve ayrıca bu örgüte üyelik suçlarıyla ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaların devam ettirildiği belirtildi. 

Milli güvenliği tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün Zirve Üniversitesi yöneticileri ve Zirve Üniversitesinin kuruluşunu sağlayan İpek Kültür ve Eğitim Vakfı mütevelli heyetine yönelik Gaziantep merkezli İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendiği kaydedilen açıklamada, "Konuyla ilgili 13 şahıs gözaltına alınmış, şüphelilerden T.N, M.Y. ve M.G. daha önce yine FETÖ/PDY kapsamında başka soruşturmalardan tutuklu bulunduklarından toplamda 12 şüpheli tutuklanmış, firari şüpheliler hakkında adli makamlarca yakalama kararı çıkarılmıştır. Ayrıca Zirve Üniversitesi adının Pensilvanya'da bulunan terör örgütü lideri Fetullah Gülentarafından verildiği soruşturma kapsamında tespit edilmiştir. Şüphelilerle ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülmektedir." ifadelerini kullanıldı.