Zlatan Ibrahimovic'ten Hollande'a olay sözler

Paris Saint-Germain'den ayrılan ve yeni kulübünü açıklaması merakla beklenen Zlatan Ibrahimovic, Fransız basınına özel bir röportaj verdi ve çok konuşulacak ifadeler kullandı.
Zlatan Ibrahimovic'ten Hollande'a olay sözler

Gideceği kulübü açıklamayan tecrübeli oyuncu, futbol dışındaki görüşlerini paylaştığı röportajda Fransa Başbakanı François Hollande için de tartışma yaratacak açıklamalar yaptı.

Geçtiğimiz yıl 30 milyon euro gibi 'çok fazla" para kazandığı söylenen Ibrahimovic, "İnsanlar, seni daha mutlu yapmasa bile paranın her şeyi kolaylaştırdığını düşünüyor. "Çok fazla" nedir? "Çok fazla'nın ne olduğunu bilmiyorum. Rakamı piyasa belirliyor, tutku ya da medya değil. Öyle ya da böyle, "çok fazla" benim problemim değil. Piyasa, "Senin rakamın bu diyor", ben sadece bunu önemsiyorum. Eğer bir oyuncu çok fazla kazanıyorsa, ben de onun 10 katı kazanıyorsam, bu ne anlama gelir? Bu sadece ben 10katı fazla kazanıyorum anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

"FRANSA'YA HOLLANDE'IN YAPTIĞINDAN FAZLASINI YAPTIM"
"Ne kadar vergi verdiğimi biliyor musun? François Hollande ne çeşit bir başkan? Ben bu ülke için onun yaptığından daha fazlasını yaptım. Ödemeye devam ediyorum. Vergilerimi ödüyorum, bu ülkeye çok yardım ettim. Hollande'ı tanımıyorum, onunla ilgili söyleyecek çok şeyim yok. Benimle tanışma zevkine erişmedi. Ya popülersindir ya da değilsindir. Benim için önemli olan kendim olmam ve ben öyleyim. Eğer istersem Hollande'ı çok popüler yapabilirim. Ancak isteyip istemediğimi bilmiyorum" diyen yıldız oyuncu, sağcı ya da solcu olup olmadığı sorulunca "Ben her taraftayım, çünkü halkın adamıyım" cevabını verdi.

"BEN BARIŞ VE SEVGİ İNSANIYIM"
Avrupa'daki mülteci yaklaşımını eleştiren tecrübeli golcü, "Hepimiz mültecilere elimizden gelen yardımı göstermeliyiz. Ben barış ve sevgi insanıyım. Yugoslavya'da savaştayken, ailem İsveç'e gelmiş. Babam elinden gelen yardımı yapmış. Bu dünyanın önemli bir sorunu. Irkçılık kurbanı olmadım, ancak karşılaştım. Çünkü farklı kökenlerim var. Bulunduğum her yerde aptal yorumlarla karşılaştım." dedi.

"BANA GÖRE FUTBOL BİR DİN"
Futbolu bir din gibi gördüğünü kaydeden İsveçli yıldız, "Futbol oynuyorum ve bana göre futbol bir din. Nereden olursa olsun, futbolda herkes hoş karşılanır. Dünyadaki en harika spor futbol. İnsanları birleştiriyor. Futbol oynadığım ve bunun bir parçası olduğum, bir şeyleri değiştirdiğim ve bir şeylere katkı verdiğim için şanslı ve mutluyum. Ibra Fransa'ya geldi ve Fransa'da gücü ele geçirdi." açıklamasını yaptı.

"FRANSA'YA GELDİĞİMDE ÖĞRENECEK BİR ŞEYİM YOKTU"
Laurent Blanc için görüşleri sorulan Zlatan, "Blanc bizimle kazandığı kupaları gözönüne alırsak dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri. Onunla buluştuğumda, kendimi gelişimini tamamlamış bir futbolcu olarak hissediyordum. Gençsen, hala gelişim sürecindesindir. Paris'e geldiğimde, 31 yaşındaydım. Blanc'ın benden istediği şeyi herkes biliyordu. Bir şey öğrenecek durumda değildim artık. Bu onun ve benim için çalışmayı kolaylaştırdı. İkimizin de tek amacı vardı: Kazanmak" yorumunu yaptı.

"GUARDIOLA HOCA OLARAK FANTASTİK, İNSAN OLARAK DEĞİL"
Barcelona yılları için konuşan deneyimli oyuncu, "Guardiola bir hoca olarak fantastik, insan olarak farklı düşünüyorum. Barcelona'da bazı güzel anılarım oldu, pozitif olarak da, negatif olarak da birçok şey öğrendim. Bu beni güçlendirdi. Futbolun 24 saatte ne kadar değişeceğini öğrendim. Yarın, bugün olduğun gibi olmak zorunda değilsin" değerlendirmesinde bulundu.

"2022 DÜNYA KUPASI'NDA OYNAMAK İSTİYORUM"
2022'de Katar'da yapılacak Dünya Kupası'nda oynamak istediğini belirten Zlatan Ibrahimovic, "2022 Dünya Kupası'nda oynamak istiyorum, çünkü statlar inanılmaz olacak. Böyle bir Dünya Kupası'nda oynamak inanılmaz bir deneyim olur. Herkesin elde edemeyeceği bir şans bu. 2022'ye katılmak istiyorum. Her yıl daha genç hissediyorum, bu yüzden 2022'de daha genç olacağım" sözlerini kullandı.

"BENİM GİBİSİ YOK, SADECE BİR ZLATAN VAR"
Doping ile ilgili görüşleri sorulan süperstar, röportajı, "Doping benim dünyamda yok. Buna ihtiyacım yok, doping yapanlardan daha güçlüyüm. Kariyerim boyunca da doping ile ilgili bir şey görmedim. Tipik bir İsveçli değilim, çünkü farklıyım. Benim gibisi yok. Çünkü sadece bir Zlatan olacak. Futbolu bıraktığımda, en üst noktada olmak istiyorum. Kimsenin daha önce görmediği bir şeyi yapmış olmalıyım. İnsanlar onunla ilgili sorular soracak ve bunu hatırlayacak. Olması gereken budur" sözleriyle noktaladı.

(sporx)