Zonguldak'ta FETÖ soruşturması kapsamında 2 general tutuklandı

Zonguldak'ta, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, 1 tuğgeneral, 1 tuğamiral ve 2 albay ve bazı kamu görevlisi ve 1 vali yardımcısı tutuklandı.
Zonguldak'ta FETÖ soruşturması kapsamında 2 general tutuklandı

Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, 1 tuğgeneral, 1 tuğamiral, 2 albay, 1 emniyet müdürü ile 29 hakim ve savcı, 40 emniyet mensubu, 37 kamu görevlisi ve 1 vali yardımcısının tutuklandığı, 8 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğünün personel eksikliğine rağmen yürüttüğü çabanın takdire şayan olduğu belirtildi.

Darbe girişiminin ertesi günü hızlı şekilde İl Emniyet Müdürlüğü içerisindeki aykırı unsurların açığa alınması, silahsızlandırılması ve pasaportlarının iptali çalışmasının Türkiye'ye örnek teşkil ettiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu arada 'okunmuş 1 dolarlar' konusunu da ilk kez emniyetimiz ortaya çıkartmıştır. Gerçekten masum olan insanımızın mağdur edilmemesi için bölücü terör örgütünün gizli beyin kadrosu ve yapılanmasının çözümlenmesi konusunda yine ülkemize örnek olacak çalışmalar nihai aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Böylelikle terör örgütü kadrolarında bizzat aktif olarak yer alanlarla bu pisliğe bulaşmamış olanların hukuki zemindeki ayrımını yapmak mümkün olacaktır. Yukarıda anlatılan başarılarına rağmen sanki 'terör örgütü yandaşlarının gözetildiği' şeklinde basında emniyetimizi baskı altına almaya yönelik bazı yazıların yer aldığı mütalaa edilmektedir. Özellikle bazı terör örgütü yandaşlarıyla ilgili yürütülen ve sonuçlandırılan bir kısım süreçlerin ortaya çıkması üzerine, emniyetimizi zan altında bırakmak isteyen çabaların arttığı ve yürütülen soruşturmaların saptırılmak istenildiği açıktır."

Soruşturma kapsamında şu ana kadar, FETÖ'ye mensup olduğu değerlendirilen il merkezi ve ilçelerinde görevli 1 tuğgeneral, 1 tuğamiral, 2 albay, 1 emniyet müdürü ile 29 hakim ve savcı, 40 emniyet mensubu, 37 kamu görevlisi ve 1 vali yardımcısının tutuklandığı belirtilen açıklamada, 8 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, "Bu arada emniyet mensubu, öğretim görevlisi, esnaf, iş adamı ve kamu görevlisi 67 kişi gözaltındadır. Ayrıca 2'si hakim ve 5'i savcı olmak üzere toplam 18 firarinin yakalanması için çalışma başlatılmıştır." denildi.