'Zor bir durumu çok daha tehlikeli hale getirdi'

İngiltere Savunma Bakanı Fallon, Rusya'nın Suriye'ye müdahalesinin "zor bir durumu çok daha tehlikeli hale getirdiğini" belirtti.
'Zor bir durumu çok daha tehlikeli hale getirdi'

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Rusya'nın Suriye'ye müdahalesinin "zor bir durumu çok daha tehlikeli hale getirdiğini" belirterek, NATO savunma bakanlarının bu konuyu görüşmek için yarın Brüksel'de toplanacaklarını söyledi. 

Muhafazakar Parti kongresine katılmak için bulunduğu Manchester'da BBC'ye konuşan Fallon, Esed rejiminin kendi vatandaşlarını bombaladığını ve DAEŞ'in güçlenmesine neden olduğunu vurguladı.

Fallon, "Rusya'nın Esed rejiminin gerekenden bir gün bile daha fazla ayakta kalmaması için bu rejimi tahkim edecek her türlü hareketten vazgeçeceğini umuyorum. Suriye üzerinde etkileri var. Bu etkiyi, Esed'i kendi vatandaşlarını, kendi halkının çocuklarını bombalamaktan vageçirmek için kullanmalı" şeklinde konuştu.

Fallon, Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlalinin de yarınki NATO toplantısında gündeme geleceğini belirterek, "Rusya’nın bazı kurallara gerçekten uymasını temin için çabalarımızı koordine edeceğiz. Ruslar Türk hava sahasını ihlal etti. Türkiye bir NATO üyesidir" dedi.

Fallon, "Gerçek tehlike DAEŞ’e karşı kampanyamıza gereğince odaklanabilmek için bu konuyu çözmemiz lazım" ifadesini kullandı.