Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

ZORLAYA ZORLAYA BİR PUAN

ZORLAYA ZORLAYA BİR PUAN

Sezonun başından itibaren iyi futbol ve güzel sonuçlar alan bir Torku Konyaspor bekliyoruz fakat genelinde ya iyi oynayıp kaybeden bir takım ya da kötü oynayıp kazanan veya berabere kalan bir takım izliyoruz. Beklentimiz elbette her maç önüne geleni yenip şampiyonluğa koşan bir takım değil ama en azından sıralamada ilk dokuz takımın arasında olabilecek bir takım görmekti. Yeşil beyazlıların kadrosuna, stadyumuna, taraftarına baktığımız zaman bu potansiyele sahip bir takımı rahatlıkla görebiliyoruz. Peki, Torku Konyaspor bunu neden gerçekleştiremiyor, bunu sormadan edemiyorum.  Ligde 16 maç oynamış ve 17 puan toplamış bir ekip için lige tutunma ihtimali yüksek diyebiliriz. Peki, Torku Konyaspor’un hedefi bu mu, böyle bir potansiyele sahip olan bir takım için yeterli mi?

Maça geçtiğimizde ilk yarı boyunca bu kadar kötü oynayacak bir Torku Konyaspor hayal bile edemezdim. İlk düdükten itibaren gereğinden fazla pas yapan ve bu pasları üçüncü bölgede değil de pozisyon zenginliği oluşturmayacak bölgede yapan yeşil beyazlılar golü yedikten sonra da beraberlik için elle tutulur bir çaba içine girmedi. Ev sahibi takım ise golden sonra da pozisyonlar buldu ve Torku Konyaspor taraftarının ilk yarı boyunca maçı diken üzerinde izlemesine neden oldu. Beraberliği yakalamak bir tarafa farkın daha da açılmasına müsait bir futbol ortaya koyan yeşil beyazlılar oyundan kopmanın eşiğine geldi.

İkinci yarıya ilk yarıya göre daha iyi başlayan yeşil beyazlılar buna rağmen övülesi bir futbol ortaya koymadı. Aykut Kocaman doğru değişiklere imza attı ve bu değişiklikler olumlu yönde etki etse de sahada sadece beraberliği yakalamaya çalışan bir takım izledik. Torku Konyaspor Beşiktaş karşılaşmasındaki performansından çok uzaktı ve galibiyeti hak edecek bir oyun sergileyemeyerek ancak yenilgiden kurtulabildi.

Oyuncular sahada potansiyellerinin altında kalırken mücadelesiyle öne çıkan isim Ömer Ali oldu. Savunma özellikle ilk yarıda kötü bir performans gösterirken Vid Belec hatasıza yakın bir oyun ortaya koydu. Torku Konyaspor ise kötü oynadığı karşılaşmadan hiç değilse bir puanla ayrıldı. Güzel futbol oynayarak kazanan bir Torku Konyaspor dileğiyle…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR