“Zorlukları gidermek için bu yola çıktık”

Konya SMMM Odası seçimlerinde Meslekte Gelişim Grubu’nun başkan adayı Konya SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdil Erdal, makam veya mevki için değil, meslektaşlarını ve yaşadıkları zorlukları gidermek için bu yola çıktıklarını belirtti.
“Zorlukları gidermek için bu yola çıktık”

Konya SMMM Odası seçimlerinde Meslekte Gelişim Grubu’nun başkan adayı Konya SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdil Erdal, düzenlediği toplantıda projelerini açıklayarak makam veya mevki için değil, meslektaşlarını ve yaşadıkları zorlukları gidermek için bu yola çıktıklarını belirtti.

Kendilerinin büyük bir meslek camiası olduğunu dile getiren Başkan Adayı Erdal, “Biz 108 bin meslek mensubu ve 18 bin stajyeriyle, genel merkezimiz TÜRMOB’un çatısı altında büyük bir meslek camiasıyız. Mali Müşavirler olarak bir taraftan ülkemize ekonomik anlamda katkı sunarken, bir taraftan milletimize hizmet etmekteyiz. Tabi mesleğimizin gereği olan hizmeti yerine getirirken birçok zorlukla başa çıkmaya çalışıyoruz. Meslekte, angarya diye tabir edilen birçok iş yüküyle karşı karşıyayız. Bunların başında mücbir sebep gelmektedir. Mücbir sebep hakkı meslektaşlarımıza hala tanınmadığı için biz mali müşavirlerin hasta olmaya bile hakkı bulunmamaktadır. Bu sebeple Meslektaşlarımızın veya birinci derece yakınının hastalık, vefat gibi durumlarında ‘Mücbir Sebep’ hakkına sahip olmasını istiyoruz. Meslektaşlarımızın mücbir sebep haricinde, yeşil pasaport hakkı, dördüncü dönem geçici verginin kaldırılması, beyan ve ödemede yaşanan uzama kaosu, KOSGEB desteği gibi birçok sorunu mevcuttur. Bizler bu sorunları çok iyi analiz edip, çözümlerini gerçekleştirecek projelerimizle ve çalışmalarımızla sizlerin karşısına çıkıyoruz” diye konuştu.

zorluklari-2.JPG

“PROJELERİ 5 KATEGORİDE DEĞERLENDİRDİK”

Erdal, mesleki sorunları çok iyi analiz edip, çözümlerini gerçekleştirecek 40’ın üzerinde proje ve çalışma hazırladıklarını dile getirerek şunları söyledi; “Odamızın, mesleğimizin ve meslektaşımızın gelişmesi, daha iyi bir seviyeye gelmesi için, huzur içerisinde mesleğin icrası için kırkın üzerinde proje hazırladık. Bu projelerin hepsinin altyapı çalışmaları tamamlanarak uygulamaya hazır hale getirilmiştir. Projelerimizi, meslektaşlarımız için, stajyerlerimizin için, sosyal ve kültürel projeler, teknoloji ve bilişim projeleri ve mesleki eğitim projeleri olmak üzere 5 kategoride değerlendirdik. Çünkü bizler mesleki gelişimin projelerle olacağına inanıyoruz. Bu seçim döneminde sloganımızı ‘Mesleğimiz ve meslektaşımız için söz veriyoruz’ olarak belirlememizin sebebi de projelerimize olan güvenimizden kaynaklanmaktadır.”  Abdil Erdal, meslektaşlarının huzur içerisinde mesleğini icra edebilmesi, ayrıştırıcı değil birleştirici olmak ve mesleklerinin hak ettiği değeri görmesi için mali müşavirlerden 3 yıl görev süresi talep etti.

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ