1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü kutlandı

Konya Optisyen-Gözlükçüler Odası, 1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Gününü dolayısıyla kutlandı
1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü kutlandı

Konya’da, 1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlama korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uyularak, Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Sonrasında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma törenine, Konya Optisyen-Gözlükçüler Odası Başkanı Hüseyin Fatih İşimen ve beraberindeki heyet katıldı.

Tören sonrası İşimen tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklama şöyle:

"1286 yılında İtalya’nın Pisa ve Venedik kentlerinde camlara şekil verilerek ilk gözlüğün yapılması ve kullanımının yaygınlaşması gözlükçülüğün başlangıcı sayılır. 734 yıldır tüm insanlığın gözleri gözlükçülere emanet.

1289 tarihli bir yazıtta bir İtalyan gözlüğün icadını; ‘’Yaşlandığım için yorgun düştüm. Gözlük denen bu camlar olmasaydı ne okuyabilir ne de yazabilirdim. Gözlük, gözü iyi görmemeye başlamış zavallı yaşlı insanların yararlanabileceği yepyeni bir keşif.’’ şekilde dile getirmiştir.

Ülkemizde ve günümüzde gözlükçülük; kendine münhasır bir meslek kanunu, üniversite eğitimi ve kamu kurumu niteliğinde tüzel kişiliğe sahip meslek kuruluşu olan, tıp dünyasındaki yeri dikkate alındığında ise halkımızın göz ve görme sağlığıyla ilgili profesyonel bir sağlık mesleğidir.

Görme organlarımız herhangi bir gereksiz tehlikeye maruz bırakılamayacak kadar değerlidir. Düzenli göz muayenesi olan kişiler her zaman kendisini güvende hisseder. Gözlük en güvenli görme gerecidir ve hiçbir şekilde yeri doldurulamaz. Gözlerimizi en iyi şekilde koruyacak güvenli çözümlere ulaşmak için tek adresiniz Optisyenlik müesseseleridir.

2019 yılında ortaya çıkan ve 2020 yılında tüm dünyada büyük bir salgın haline dönüşen korana virüsten dolayı hastanelerimizde göz muayenesi çok kısıtlı yapılıyor olsa da meslek mensuplarımız; risk altında olmalarına rağmen büyük bir fedakârlık örneği göstererek halkımıza olan ödev ve görevlerini ara vermeksizin yerine getirmekte, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde dâhi nöbet tutmak suretiyle vatandaşlarımıza, sağlık çalışanlarımıza ve kamu personellerimize ara vermeksizin hizmet vermektedirler.

Optisyen ve Gözlükçülerimiz meslek kuruluşlarımızın gurur kaynağıdır. Meslek mensuplarımızın pandemi günlerinde gösterdiği maddi ve manevi fedakârlıklar hiç şüphesiz meslek tarihimize önemli bir not olarak düşülecektir.

Virüsten kişisel hijyen kurallarına uyarak, gözlük ve maske kullanarak, sosyal mesafeyi ayarlayarak korunabiliriz. 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile kamu ve özel hastanelerimizde Kontrollü Sosyal Hayat’a geçişin ilk adımları olarak normal hasta kabul etme iş ve işleyişine geri dönülecektir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile korku ve strese kapılmadan göz muayenesi olup gözlüklerini optisyenlik müesseselerinden temin edebilirler.

Pandemi sürecinde, başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımız, milletvekillerimiz, valimiz, belediye başkanlarımız, bürokratlarımızın ve gece, gündüz demeden yorgunluk nedir bilmeyen, fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın özverili gayretleri her türlü takdirin üzerindedir. Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu süreçte hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı, sağlık çalışanlarımızı ve ebediyete intikal eden meslek mensuplarımızı Gözlükçüler ve Optisyenler gününde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün 24.06.2008 tarih ve 1226-3296 sayılı yazısı ile ‘’1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü’’ resmî gün olarak ilan edilmiştir. 2009 yılından bugüne ‘’1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü’’ meslek mensuplarımız tarafından ülkemizde büyük bir coşku ile kutlanmaktadır.

‘’Mesleki kazanımların bol olduğu bir yıl olması dileğimle.. 1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günümüz kutlu olsun’’

1-haziran-gozlukculer-ve-optisyenler-gunu-kutlandi-2.jpg

1-haziran-gozlukculer-ve-optisyenler-gunu-kutlandi-3.jpg