'1 Siyonist ölseydi dünya ayağa kalkardı'
Dünya İslam Bilginleri Konferansına katılan Eski Filistin Vakıflar Bakanı Dr. İsmail Said Rıdvan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulundu. BM başta olmak üzere bütün dünyanın tavrını yetersiz gören Rıdvan 'Bir siyonist ö
Said Rıdvan şöyle konuştu:
'Gazze ve Filistin halkına karşı işlenen çok büyük bir kıyım ve katliam var. Bugün dahil olmak üzere Filistin halkına yapılan saldırılarda 320 kişi şehit oldu. Ve aynı şekilde 2300 yaralı var. Çocukları, yaşlıları, kadınları, camileri, evleri ve hastaneleri hedef alan saldırılarda insanlar evlerindeyken saldırdılar ile evleri başlarına yıkılıyor. Ev halkı içindeyken evler yıkıldı, insanlık dışı, Filistin halkına karşı saldırılar tüm dünyanın sürdürdüğü suskunluğu önünde devam etmekte.'
İslam dünyasının sessizliği sürüyor
Amerika Siyonistleri desteklemeye devam ediyor. İslam ülkeleri ile Arap ülkelerinin sessizliği sürmekte. Biz öncelikle Allah'ın rahmetini umuyoruz. Ve destek olan, hükümeti ile halkı ile Türkiye gibi her durumda yanımızda duran ülkeleri tebrik ediyoruz. Filistin halkına karşı yapılan bu saldırılarda Filistin halkının düşmanı İsrail'i kınayan, Filistin sorunu karşısında hiçbir zaman duruşunu bozmadan, Filistin halkını yalnız bırakmadan yanımızda duran Başbakana, hükümetlerine ve halklarına çok teşekkür ediyoruz.
BM'nin tutumu yetersiz
Birleşmiş milletlerinin ve genel sekreteri Ban ki Moon'un tarafında yapılan açıklamaları ve tutumu İsrail'in saldırılarını ve savaş suçlarını durdurmak için yeterli değil. Şayet siyonistlerin biri ölseydi tüm dünya ayağa kalkardı. Binlerce kişi şehit edildi, insanlar yaralandı, binlerce ev saldırılarda yıkıldı. Fakat bu Filistin ile alakalı olduğunda Bankimoon nazarında savaş suçu değil.
Arapların sessizliği işgalcileri güçlendiriyor
Arap dünyasının olanlar karşısında sessizlikleri devam ediyor ve bu sessizlik işgalcileri güçlendiriyor. Refah kapısı kapandı, ihtiyaçlar artmaya başladı. Biz bilhassa refah kapısının kapatılması, tünellerin kapalı kalmasının devam etmesi ve Filistin halkına yapılan kuşatmayı sürdüren düşmanlarımızı kınıyoruz. İslam dünyasının, Arap dünyası ve Ortadoğu'nun duruşunun işgalcileri güçlendirmesini istemiyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı'nı Filistin sorunu için acil toplanmaya davet ediyoruz. Aynı şekilde tüm İslam dünyası ve Arap ülkelerini Filistin davasının yanında durmaya çağırıyoruz.