10 bin TL deprem yardımı nereden alınacak? Başvuru nereye yapılacak?

10 bin TL deprem yardımı nereden alınacak? Başvuru nereye yapılacak? Depremzedelere 10 bin lira deprem yardımı
10 bin TL deprem yardımı nereden alınacak? Başvuru nereye yapılacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketleri arasında kabul edilen Kahramanmaraş depreminde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, depremin yaraları da sarılmaya çalışılıyor. Deprem bölgesine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan da yapığı açıklamada depremden etkilenen ailelere ilk etapta 10 bin TL deprem yardımı verileceğini söyledi. Açıklamanın ardından ‘10 bin lira deprem yardımı nereden alınacak? Başvuru nereye yapılacak?’ sorusu araştırılmaya başlandı…

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem nedeniyle on binlerce ev yıkıldı. Son açıklamalara göre can kaybı sayısı 8 bin 574’e yükseldi. Depremden etkilenen 10 ilde yüz binlerce vatandaş şu an soğuk hava koşulları ile mücadele ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki ailelere ilk etapta 10 bin TL yardım yapılacak…

DEPREMZEDELERE 10 BİN LİRA DEPREM YARDIMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'taki çadır kentte incelemelerde bulundu.

Kameralar karşısında son gelişmeleri kamuoyu ile paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bütün imkanlarımızı seferber ettik, devlet tüm imkanlarıyla başta AFAD olmak üzere çalışmalarını belediyelerle yürütüyor.

Vatandaşlarımız endişe etmesin, asla sokakta kalmalarına müsaade edemeyiz.

Antalya, Mersin gibi illerde otellerde görüştük. Vatandaşlarımızı otellere yerleştirebiliriz. Bu adımla işimizi çok daha kolaylaştırabileceğiz.

Depremde zarar gören ailelere 10 bin TL nakdi yardımda bulunacağız.” İfadelerini kulandı.

10 BİN TL DEPREM YARDIMI NEREDEN ALINACAK? BAŞVURU NEREYE YAPILACAK?
Depremzedelere yapılacak 10 bin TL’lik yardımın başvurusunun nereye yapılacağı ve yardımın nereden alınacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu yardım ile ilgili çalışmaların sona ermesinin ardından gerekli bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapıldığında haberimizde yer alacaktır.

Etiketler :