100. Yılda 1919 Kan Bağışı

Samsun'da, Milli Mücadele'nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen "100. Yılda 1919 Kan Bağışı" kampanyası ile yıl sonuna kadar 1919 ünite kan bağışı toplanması hedefleniyor
100. Yılda 1919 Kan Bağışı

SAMSUN (AA) - Milli Mücadele'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Samsun'da "100. Yılda 1919 Kan Bağışı" kampanyası başlatıldı.

Yıl sonuna kadar sürecek kampanyada Samsun'da 1919 ünite kan bağışı toplanması hedefleniyor.

AK Parti İl Başkanlığı ve Türk Kızılayı Samsun Şubesi tarafından düzenlenen kampanya için Türk Kızılaya ait bağış tırları Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlandırıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kampanyaya kan vererek destek oldu.

Samsun halkının kan bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu dile getiren Demir, "Şu andan yıl sonuna kadar 1919 kişiden 1919 ünite kan bağışı yapılması için bir kampanya başlatıldı. Bir ünite kan üç kişinin hayatını değiştirebiliyor. Kan verme noktasında da bunu alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Ben de üç ay geçtikçe kan bağışı yapmaya çalışıyorum. Dolayısıyla halkımızı bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Samsun bu konuda bütün illere örnek olmuş durumda." dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu da kan bağışında bulundu.

Aksu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı arefesinde böyle bir programda bulunmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, "19 Mayıs 2019 günü tüm parti liderleri ile birlikte Samsun'dan birlik mesajı verilmişti. 1919 ünite kan verilmesi kapsamında Kızılay ile ortak bir çalışma iradesi ortaya koyduk. Ve bugün de bu çalışmanın startını vermiş olduk. Yıl sonuna kadar tüm ilçelerimizle birlikte 1919 ünite kanı Kızılayımıza bağışlayacağız. Kan bağışına bir farkındalık oluşturabilmek için bu kampanyayı başlatmak istedik. Tüm halkımızı bu etkinliğe katılmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Aksu, şunları dile getirdi:

"Bizler birliğimizi, beraberliğimizi ister kan vererek ister can vererek hangi noktada olursa olsun sağladığımız ölçüde kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın daha nicelerini kutlayacağız. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi daim eyleyelim. Samsun'da bundan 100 sene önce Atatürk, Samsun'a çıkışıyla ülkeye can verdi. Bugün de biz bu çerçevede, bu bilinçle kan bağışı yaparak kan kardeşi olalım."

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi AK Parti İl Başkanlığının gerçekleştirdiği kampanya için teşekkür ederek, "Bütün ilçeleriyle kadın kolları ve gençlik kolları ile beraber yaptığı bu etkinlik hem Cumhuriyet'imize bir hediye hem de kan kardeşliği projesi içinde 1919 kanı inşallah Samsun'da verecekler. Kan kardeşliği projesi ile Samsun AK Parti İl Başkanlığına, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.

Program sonrası katılımcılar kan bağışı yaparak kampanyaya destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Türk Kızılaya ait tırlarda yıl sonuna kadar kan bağışları alınacak.

Kaynak: