112 çalışanlarından büyük fedakarlık

112 çalışanlarından büyük fedakarlık

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, geçen hafta içerisinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve araçta sıkışan 2 kişiyi olumsuz fiziki şartlara ve soğuk havaya rağmen uzun uğraşlar sonucu en yakın sağlık kuruluşuna ulaştıran ve yaptıkları fedakâr çalışma ile haberlere konu olan Meram 7 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda görevli sağlık çalışanları Paramedik Faruk Çetin, ATT Zeynep Uzun ve Sürücü ATT Fatih Divleli’ye teşekkür etti.

112-calisanlarindan-buyuk-fedakarlik-1.jpg

Konya-Karapınar yolunda direksiyon hâkimiyetini kaybederek takla atan araçta sıkışan kazazedelerin ambulansa alınabilmeleri için araç üzerinde zor bir pozisyonda sırt tahtasının altına girerek uzun bir süre bekleyen Acil Tıp Teknisyeni Fatih Divleli ve ekip arkadaşlarının yapmış olduğu fedakârlık İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri tarafından takdirle karşılandı. Polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yoğun gayretleri ile araçtan çıkarılan yaralıların sedyeye alınarak ambulansa taşınabilmesinin aracın fiziki konumu nedeni ile oldukça zor olduğunu ifade eden Sürücü ATT Divleli, “O anda aklıma araç üzerine çıkarak sırt tahtasının altına uzanmak ve sırt tahtasını bu şekilde sabitlemek geldi. Oldukça uzun bir süre aynı pozisyonda durmak zorundaydım fakat kazazedeleri hızlı bir şekilde hastaneye ulaştırabilmemiz tüm yorgunluğumuzu aldı. Biz gittiğimiz her hastayı ailemizden biri gibi görüp ona göre müdahale ediyoruz. Bu konuda bütün 112 çalışanları da fedakârca çalışıp görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

112-calisanlarindan-buyuk-fedakarlik-3.jpg

“GÖĞSÜMÜZÜ KABARTAN TAVIR”

112 acil sağlık hizmetlerinin, Sağlık Müdürlüğü’nün dışarıya açılan penceresi olduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’ta kazada yaralanan vatandaşlara fedakârca müdahalede bulunan tüm ekip üyelerine teşekkür etti. Prof. Dr. Koç, “Konya 112 ekibimiz göğsümüzü kabartan tavırlarda bulunuyor. Can siper hane bir şekilde görevlerinizi yerine getiriyorsunuz. Bu durum bizleri son derece memnun ediyor.” diyerek çalışanların işlerini layığı ile yapmasının önemli olduğunu vurguladı. İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen teşekkür ziyaretinde Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin, Başkan Yardımcısı Dr. Alper Çelikdelen ve 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Erkan Aşık’ta hazır bulundular.

•AYŞE AKINCI / YENİ HABER GAZETESİ