120 yılda ilk kez
Türkiye'nin en yaşlı kadını olan 'Zeyini Ana'nın ilk kez doğum günü kutlandı.
Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen doğum gününde Zeyini Çelik, duygularını ve uzun yaşamın sırlarını Zazaca anlatırken, evinde yaşadığı torunu Yüksel Çelik kendisine tercümanlık yaptı. İlk kez doğum gününün kutlandığını belirten "Zeyini Ana", çok mutlu olduğunu söyledi.
Tunceli'nin Şıhömerler köyünde doğan Zeyini Çelik'in, 4 çocuğu, 18 torunu, 23 torunun çocuğu ve 2 tane de torununun torununu bulunuyor. 120 yaşında olmasına karşın, hiç bir hastalığı olmayan Zeyini Çelik, uzun yaşamının sırrının, doğal, organik yiyeceklerle beslenmesi ve köy yaşamı olduğuna inandığını söyledi.
İstanbul'da bir yıldır torununun evinde yaşadığını, fakat yiyeceklerini köyden getirdiğini ifade eden Çelik, "Tunceli'de dağlarda genelde çok ot olur. Ot, pancar, tereyağı, çökelek ve katıksız köy ekmeği yiyerek beslenirim" dedi.
Eşi Hasan Çelik'in 110 yaşında öldüğünü belirten Çelik, gençlik yıllarında yoksulluk yüzünden yataklarının bulunmadığını ve odun yapraklarını üst üste sererek üzerinde yattıklarını anlattı.
Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da Zeyini Çelik'in elini öptü ve çiçek vererek doğum gününü kutladı.
Bakmadan Geçme
Feci iş kazası... Bakımını yaptığı otobüsün altında kalan tamirci can verdi
Kampüsten mahalleye iyilik sağlık hareketi: Selçuk Üniversitesi akademisyenleri Alibeyhüyüğü'nde
Kritik maçta verilmeyen 4 kırmızı kart: Konyaspor tepkili
Konya Heyetinden Bakan Güler’e kritik ziyaret
Konya için uyarı geldi! Bu günlere dikkat
Konya'da bir belediye başkanı daha AK Parti'ye katıldı