15 Temmuz kahramanı şehit ailelerine destek oluyor

15 Temmuz hain darbe girişiminde mesai arkadaşlarını şehit verdi. Şehit yakınlarına destek olmak için “Müşkülat” isimli romanını yazdı. Polis Memuru Bilal Uğuz’un ekim ayında ilk baskıya çıkan kitabı şimdilerde ikinci baskıya hazırlanıyor. Romanın tüm geliri şehit yakınlarına bağışlanıyor.
15 Temmuz kahramanı şehit ailelerine destek oluyor

Emniyet Havacılık Daire Başkanlığından Polis Memuru Bilal Uğuz; 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında şehadete yürüyen aziz şehitlerimizin geride kalan emanetlerine bağışlanmak üzere bir roman yazdı. Yaklaşık 15 ayda tamamladığı bu roman; bir şehit kızının zorluklarla geçen hayatının imkânsız başarılarla taçlandırılmasının hikâyesini konu almakta olup, 192 sayfa ve 17 bölümden oluşuyor.

15-temmuz-kahramani-1.JPG

“GELİRİ ŞEHİT YAKINLARINA BAĞIŞLANIYOR”

Bilal Uğuz;  “Müşkülat” isimli romanıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Uğuz; "Malumunuz üzere 15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı’ndaki Daire Başkanlığımız darbeci hainler tarafından bombalandı. Temmuz sıcaklığıyla yanan yüreklere bir de ihanetin ateşinin düştüğü karanlık darbe girişimde arkadaşlarımı kaybettim. Bu olay beni derinden etkiledi. Şehitlerimiz ve şehit yakınlarımız için ne yapabiliriz diye düşünürken böyle bir proje yapmaya karar verdim. Lise yıllarından beri köşe yazıları niteliğinde yazılar yazıyordum. Lise öğretmenimin girişimiyle de ‘Müşkülat’ı yazmaya karar verdi. Tüm geliri şehit ailelerine bağışlanacak bu romanım ekim ayından itibaren yayımlandı. Bizi takip eden herkesten destek bekliyoruz. Hiçbir şekilde haklarını ödeyemeyeceğimiz aziz şehitlerimizin geride kalan emanetlerine hep birlikte sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

15-temmuz-kahramani-2.jpg

“BU KİTAPLARI ŞEHİT KÜTÜPHANELERİNE GÖNDERİYORUZ”

Kitapla ilgili bilgi veren Uğuz; “İlk baskımız 2 bin 500 adetti. Kitabımızın ikinci baskısı da 2500 adet olacak. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu basımın ücretini gönüllü destekçiler ile birlikte karşılıyoruz. Şuan basım için bir miktar paraya ihtiyacımız var. Bizlere destek verenlerin çoğu 10-20 ya da daha fazla kitap alıyor. Bunun birisini kendine alıyor ise diğerlerini de şehit kütüphanelerine göndermemiz için bize bırakıyor. Biz de bu kitapları şehit kütüphanelerine gönderiyoruz. Şuanda Türkiye’de var olan 200’e yakın şehit kütüphanelerinin neredeyse tamamında kitabımız raflarda yerini almış durumda. Yeni açılan Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi ve milli kütüphanede de kitabımız bulunmaktadır. İnternet kitap satış sitelerinde kitabımız mevcut. Türkiye’nin her noktasından bize yazanlar oluyor. Asgari ücretle çalışan hiç tanımadığımız insanlar bile şehit ailelerine destek olabilmek için maaşından arttırdığı parayı kitap için harcayarak bize destek oluyor. Yurt dışından (Belçika, Almanya, Hollanda) da mesaj atanlar var. Bu desteği görünce daha çok mutlu oluyoruz. Şehit yakınlarına ne kadar çok destek sağlayabilirsek bizler de o kadar mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.

15-temmuz-kahramani-5.jpg

“SPONSOR DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Aslen Karaman’ın Başyayla ilçesinden olması sebebiyle ağırlıklı olarak Konya-Karaman-Ankara üçgeninden sponsor girişimlerini sürdüren, destek sözü veren bazı kesimlerin kitabın çıkışından sonra yanlarında olmaması sebebiyle hayal kırıklığı yaşadığını da belirten Uğuz; “Şehit ailelerine destek için sponsor arayışımız sürüyor. Kitabımız için harcanan miktar günlük hayatta hepimizin birçok şeye harcadığı meblağlar. Hiç tanımadığımız insanlardan bile destek almak bizleri mutlu ediyor. Kitap satışı noktasında büyük bakanlıklar, belediyeler, valilikler ve alışveriş merkezlerinin temsilcileri ile görüşüyoruz. Bu noktada olumlu dönüşler olursa kitap gelirimiz bir hayli artacak. Böylece elde edeceğimiz gelir ile daha fazla şehit yakınlarına ulaşacağız. Aynı hassasiyeti bölgemizin önde gelen firmalarından da bekliyoruz. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun, hep birlikte güzel yardımlarda bulunmak dileğiyle” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kitabın ismi: Müşkülat
Kitap sipariş:
Whatsapp: 0553 243 13 57
Instagram: @bilaluguz06

KAYNAK: YENİ HABER GAZETESİ