150 bin TL faizsiz evlilik kredisine başvuru şartları neler?

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte herkesin gözü kulağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimleri öncesinde müjdelediği yeni evleneceklere 150 bin TL faizsiz kredi desteğine çevrildi. Peki faizsiz evlilik kredisi nasıl alınabilir, başvuru şartları neler? İşte yanıtı...
150 bin TL faizsiz evlilik kredisine başvuru şartları neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimleri öncesinde yeni evleneceklere 150 bin TL faizsiz kredi desteği verileceğini açıklamasının ardından evlenmeye hazırlanan çiftler, evlilik kredisi başvuru şartları ve tarihleri için son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor.

Yaz mevsimine girilmesi ve düğün sezonunun açılmasıyla birlikte gözler, devlet destekli kredi veren bankalar listesi ve başvuru süreci ile ilgili detaylara çevrildi. Peki, 2023 Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvuru nasıl yapılır, hangi banka veriyor, şartları neler, kimler alabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilikleri teşvik etmek amacıyla 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi verileceğini duyurmuştu. Yeni kurulacak Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla verilecek olan faizsiz kredi desteği ile ilgili detaylar yeni evlenecek çiftler tarafından araştırılıyor.

EVLİLİK KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya dair, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." açıklamasını yapmıştı.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ KAÇ TL?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli kredinin tutarını 150 bin lira olarak açıklamıştı.

ŞARTLAR NE?

Yeni evlenecek çiftlere devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları, tarihleri ve yaş sınırı henüz açıklanmadı. Ne zaman yürürlüğe gireceği de netlik kazanmadı. Detayların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor. Konu ile ilgili yeni bir açıklamada geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

HABER GLOBAL

Etiketler :