17 yaşındaki Erva’nın Konya’daki Filistin davası!

Filistin’e karşı yapılan saldırılar devam ederken, Konya’dan da destekler sürüyor. 17 yaşındaki Erva ve arkadaşları, Konya’da Filistin için farkındalık oluşturmaya çalışırken yaşadıklarını gazetemizle paylaştılar.
17 yaşındaki Erva’nın Konya’daki Filistin davası!

Konya’da Filistin için farkındalık oluşturmaya çalışan 17 yaşındaki Erva Karabulut ve arkadaşları, çeşitli pankart ve broşürlerle program düzenlediler. Vatandaşlardan olumlu dönüşlerin yanında birçok olumsuz durumla da karşılaştıklarını ifade eden Erva Karabulut, yaşadıklarını gazetemize anlattı.

‘ŞEHRİMİZİN BİRÇOK NOKTASINDA DAĞITTIK’

Filistin için yaptıkları destekleri anlatan Karabulut, “Filistinli kardeşlerimiz için 7 kişilik bir arkadaş grubumuzla kendimizce bir girişimde bulunduk. 2 taraflı İsrail ve Türk ürünlerimizin olduğu bir broşür bastırdık. Bir farkındalık oluşturmak adına böyle bir fikir ürettik. Broşürlerimizi şehrimizin birçok noktasında dağıttık. 2 arkadaşımızda pankartları tuttu.

whatsapp-gorsel-2024-01-27-saat-14-24-48-a23ee73b.jpg

Çevreden çok güzel, olumlu tepkilerin yanı sıra olumsuz tepkiler de aldık. Benim hazırladığım pankartın üzerinde ‘gül kokulumun (s.a.v.) ümmeti ayağa kalk’ yazıyordu. Ben peygamber efendimize ‘gül kokulum’ diye sesleniyorum. Üzerinde Türk bayrağı, aşağısında ise Filistin bayrağı vardı. Bu pankartla ilerlerken insanlar çok etkilendi. Birçok kişi bizi alkışladı, arabalar korna çaldı, bazıları videoya çekti. Oldukça güzel bir atmosfer vardı.” şeklinde konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-01-27-saat-14-23-25-af5965ed.jpg

‘PANKARTIMIZI ELİMİZDEN ALDILAR’

Karabulut, yaşadıklarını şu şekilde anlattı; “Selim Sultan Cami’nin önüne geldiğimizde, pankartımla fotoğraf çekinmek istedim. Arkadaşım daha fotoğraf çekmeden ‘indirin, indirin’ diye bir ses geldi. Bana söylendiğini bile hiç fark etmeden yanımıza 2 polis geldi. Gelir gelmez elimdeki pankartı almaya çalıştılar. Almalarına engel olmaya çalıştım. Sanki ben bir terör bayrağı açmışım gibi muamele yapıldı. Pankartı zorla aldılar ve biz de oradan uzaklaşmaya başladık. Geriye baktığımda pankartı arabanın bagajına koyuyorlardı. Zorla bir şey yapıldığı için bu anın videosunu çektim. Çünkü ben etrafa herhangi bir zarar vermedim. Pankart için büyük bir emek verdim. En önemlisi üzerinde peygamber efendimizin ismi yazıyordu.

whatsapp-gorsel-2024-01-27-saat-14-24-00-e9a5fb37.jpg

Hakkımı arayacağımı düşündüm. Videoyu kapatıp yoluma devam ederken arkamdan polisin bağırdığını ve koştuğunu gördüm. Arkadaşlarıma bağırarak ‘siz gidiyorsunuz, bu çocuk burada kalacak’ dedi. Tehditkar hareketlerde bulunarak beni beklettiler. Daha sonra kalabalık bir ekip geldi. Pankartımı göstererek, Filistin halkını savunduğumu onlara da anlattım ve bunlar için burada tutulduğumu söyledim. Pankartları incelediler, üzerimi, çantamı aradılar, kimliğimi kontrol ettiler. Videoyu da sildirdiler. Çevremizdeki vatandaşlar da bizleri savundular. Bizi dinledikten sonra polislerden de iyi bir dönüş aldık. Kötü bir şekilde ayrılmadık. Hatta kimlik kontrolümü yapan polis, ‘Erva, sen gerçekten hiçbir şeyden korkmazsın güzel kızım’ dedi. Ben de böyle bir tepki aldığım için çok şaşırdım. Pankartlarımızı da geri teslim ettiler.”

Kaynak:YENİ HABER

Etiketler :