18 milyar liralık dev yatırımlarla Konya şaha kalkacak! Dev eserlerin açılışını Erdoğan yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Konya’da 18 milyar lirayı geçen 112 büyük yatırım ve hizmetlerin açılışını yapacak.
18 milyar liralık dev yatırımlarla Konya şaha kalkacak! Dev eserlerin açılışını Erdoğan yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış ve temaslar için bugün Konya'ya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana Meydanı’nda halka seslendikten sonra 112 büyük eserin açılışını yapacak.

cumhurbaskani-1.jpg

Açılış töreninde, çok sayıda kamu hizmetinin toplu açılışının yapılacak. Dev yatırımların olduğu 55 adet kamu hizmeti için 11 milyar 322 milyon 954 bin lira harcandı. 57 adet özel sektör tarafından yapılan yatırımlar için ise 7 milyar 143 milyon 484 bin liralık yatırım gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 milyar 466 milyon 439 bin liralık harcamalarla toplamda yapımı tamamlanan 112 adet kamu ve özel yatırımların açılışını yapacak.

cumhurbaskani-12.jpg

11 MİLYAR 322 MİLYONLUK DEV KAMU YATIRIMLARI HİZMETE GİRİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yapacağı dev kamu yatırımlarının arasında Eğiste Viyadüğü dikkat çeken yatırımlar arasında gösteriliyor. Türkiye’nin en yükseği olan ve Akdeniz ile İç Anadolu'yu kesintisiz birbirine bağlayacak Eğiste Hadimi Viyadüğü toplamda 2 milyar liraya mal oldu.

cumhurbaskani-5.jpg

Açılış töreninde Konya Ovasının sulanmasında önemli aşamalardan olan Afşar Baraj’ının da açılışı yapılacak. Bu baraj için toplamda 1 milyar liralık bütçe ayrılmıştı. Barajın hizmete girmesiyle birlikte 29 bin kişiye içme suyu, 116 bin dekar araziye sulama suyu sağlayacak.

cumhurbaskani-2.jpg

Türkiye’nin en iyi ihya projelerinden birisi olarak gösterilen Türbe Önü Çarşıları’nın anahtar teslimi yapılacak. Mevlana Müzesi çevresindeki Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı 2019 yılında yıkılarak dönüşüm başlatılmış, yeni yapılan projeye Türbe Önü Çarşıları ismi verilmişti. Yapımı tamamlanan Türbe Önü Çarşıları için toplamda 564 lira harcandı.

cumhurbaskani-12.jpg

Açılışı yapılacak dev kamu yatırımlarından birisi de Aselsan Konya Silah Sistemleri Fabrikası olacak. 2018 yılında yapımına başlanan fabrika için 470 milyon lira harcandı. Fabrikada Savunma Sanayisi için ASELSAN tarafından tasarlanan milli ve yerli silahlar yapılacak.

cumhurbaskani-10.jpg

Kamu yatırımları devamında Konya merkeze yapılan 1057 adet TOKİ konutlarının açılışı da yapılacak. Bunun yanı sıra; Taşkent’te 142, Karapınar’da 603, Emirgazi’ye 142, Halkapınar’a 170, Yunak’a 94 adet TOKİ ve Meram Millet Bahçesi’nin açılışları yapılacak. Bunların yanı sıra 5 adet HES ve baraj da toplu açılış törenine dahil edildi. Yine 2016 yılında yapımına başlanan ve 679 milyon liraya mal olan Selçuklu YHT Garı da açılışı yapılan eserler arasına alındı.

cumhurbaskani-9.jpg

Kamu yatırımları arasında açılışı yapılacak diğer eserler ise; Meram, Selçuklu, Karatay Hükümet konakları, KYK Yurtları, Belediyelerin yatırım ve hizmet eserleri, trafo merkezleri, Sağlık yatırımları, kavşak ve yollar, altyapı ve bazı hizmetler olarak sıralandı. Toplamda 55 adet olan kamu yatırımları için 11 milyar 322 milyon 954 bin lira bütçe aktarımı yapılmıştı.

cumhurbaskani-3.jpg

KONYA SANAYİSİNDEN DEV ATILIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yapacağı eserler arasında özel sektör tarafından yapılan dev projeler de gösterildi. Bu kapsamda özel sektör tarafından yapımı tamamlanan 57 adet yatırımın açılışı yapılacak. Özel sektör, bu yatırımlar için 7 milyar 143 milyon 484 bin lira harcadı. Konya Organize Sanayi bölgesine yapılan yatırımlarda en dikkat çekeni ise 2,5 milyar liraya mal olan 406 işyerinin olduğu Arlısan Sanayi Sitesi oldu. Bunun yanında İş adamı Ali Kanarya tarafından 139 iş yeri için harcanan 1 milyar liralık KOBİSAN Sanayi siteleri de dikkat çeken yatırımlar arasında oldu.

cumhurbaskani-13.jpg

KONYALILAR ÖZLEM GİDERECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dev yatırımlar için yapacağı açılış töreninin yanı sıra Konya’ya yeni müjdelerle geleceği de alınan bilgiler arasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninin ardından Teşkilat buluşması şeklinde genişletilmiş İlçe Danışma Meclisimizi gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle bir araya gelip 'İlk Oyum Erdoğan'a' çerçevesinde buluşacak.

cumhurbaskani-14.jpg

BAKANLAR AÇILAŞA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yapacağı dev eserler arasında yer alan Eğiste Viyadüğü açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Adil Karaismailoğlu katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans yöntemiyle Eğiste Viyadüğü’nde bulanan Bakan Karaismailoğlu’na talimat vererek açılışı yapılacak. Bunun yanında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’da Mevlana Meydanı’nda Türbe Önü Çarşısı’nın temsili anahtar teslim töreninde yer alacak.

cumhurbaskani-15.jpg

•SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

İlgili Haberler
 Muhabir
Etiketler :