2. Uluslararası Kahramanmaraş Yönetim, Ekonomi ve Siyaset Kongresi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle 2. Uluslararası Kahramanmaraş Yönetim, Ekonomi ve Siyaset (KAYES)...
2. Uluslararası Kahramanmaraş Yönetim, Ekonomi ve Siyaset Kongresi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle 2. Uluslararası Kahramanmaraş Yönetim, Ekonomi ve Siyaset (KAYES) Kongresi düzenlendi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kongre, Sudan, Cezayir, Polonya, Makedonya, Yunanistan, Hindistan, Azerbaycan, Rusya, Kazakistan ile Kırgızistan'dan temsilcilerin katılımıyla 11-12 Nisan'da Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildi.

"Türkiye'nin 2023 Hedefleri Doğrultusunda Uluslararası Ticaret ve Lojistik" temasıyla gerçekleştirilen kongrede, toplamda 28 farklı oturum yapıldı, 127 bildiri sunuldu. Kongre kapsamında Kahramanmaraş'a özel iki özel oturum düzenlendi. Birinci özel oturumda Türkoğlu Lojistik Merkezi'nin aktif hale getirilmesi kararlaştırıldı.

İkinci özel oturum ise Sudan ve Cezayir ticari müşavirleri, Ticaret Bakanlığı ve Eximbank temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Afrika kıtasıyla yatırım ve ticari ilişkilerin ele alındığı oturum, "Uluslararası Ticaret" başlığıyla gerçekleştirildi.

Kongreye dünyadan ve Türkiye'deki farklı üniversitelerden birçok akademisyen katılarak, uluslararası ticaret ve lojistik konuları hakkında çalışmalar sundu, teorik ve uygulama alanında önemli katkılar sağladı.

Öte yandan kongre kapsamında katılımcı ülkelerin bazılarıyla Mevlana Programı ve Erasmus anlaşmaları imzalanarak eğitim-öğretim, araştırma geliştirme ve kültürel iş birliklerinin sürdürülmesi için bir adım daha atıldı.

Kaynak: