23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Karacan,...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karacan, mesajında, gazi meclis Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışı ve 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözü ile yeni bir Türk Devleti'nin kurtuluşu ve kuruluşunun gerçekleşmesini sağlayan günün 100. Yıl dönümü olduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğin teminatı olan çocuklara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayram olan 23 Nisan günlerini çocuklara armağan ettiğini kaydeden Karacan:

"Evlatlarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, bizlere bu gururu yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm silah arkadaşlarını rahmetle, şükranla ve minnetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

- "Bugünlerden her zaman olduğu gibi daha güçlü çıkacağız"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay da 23 Nisan 1920 tarihinin Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarih olduğunu belirterek, bu anlamlı günün bayram olarak kutlamasına karar verilişinin 96. yıl dönümü, Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan edişinin 91. yılı, milli mücadelenin 100. yılında tam bağımsızlık ve milli egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu tüm dünyaya gösterilmesinin 100. yılı olduğunu bildirdi.

Günay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Son dönemde ülkece zorlu süreçlerden geçmekteyiz. Tarih boyunca her zorluğa göğüs germiş bir milletin torunları olarak bu zor günleri, dönemleri de atlatacağız ve bugünlerden her zaman olduğu gibi daha güçlü çıkacağız. Hep birlikte geçmişimizden aldığımız güçle Türk Milleti ruhunu ilelebet yaşattığımıza inanıyor, bu bilinç ve inançla hep birlikte daha da güçlü olacağımızı biliyorum. Tüm Türkiye'yi ve Eskişehirli hemşehrilerimi pencerelerinden ve balkonlarından bayraklarıyla 23 Nisan akşamı saat 21.00'de istiklal marşımızı söyleyerek 100. yıl coşkusuna katılmaya davet ediyorum. Milli birlik ve beraberliğimizin simgesi olan marşımızın mısralarını söylerken 100. yıl coşkumuzu gelin hep birlikte yaşayalım."

-"İrade-i milliyeyi hakim kılan Meclisimizin yazdığı destanı, bir milletin dirilişinin tarihini anıyoruz"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Bugün, milletin egemenliğinin sembolü, demokrasimizin kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100. yılını kutluyoruz. Bir asırdır irade-i milliyeyi hakim kılan Meclisimizin bozkırın ortasında yazdığı destanı, bir milletin dirilişinin tarihini anıyoruz. 23 Nisan 1920 tarihinde ilk kez toplanan, kurtuluş savaşının ortasında milletin istiklal ümidi, mücadelenin en güçlü dayanağı olan Gazi Meclis, cephede kanını vatan toprağına harç eden şühedanın fedakarlıklarını boşa çıkarmamak için Anadolu'nun kalbinde, Ankara’da direnen bir güçtür.

Bu topraklarda meclis, yalnızca siyasi bir yapı değildir. Büyük zorlukların, yoklukların ortasında milletin dişiyle, tırnağıyla, kanıyla, yüce iradesiyle kurulduğu için kutsaldır. Bunun için her 23 Nisan’da yeniden ve yeniden anlamını ve mukaddesiyetini idrake çalışırız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün meclisin açılışını, bu mühim hadiseyi neden İstiklal Harbinin yetimlerine, evlatlarımıza armağan ettiğini anlamaya gayret ederiz. Ve biliriz ki İstiklal Harbi için meclis nasıl bir umudun ve hürriyetin sembolü olmuşsa Cumhuriyet için ve bizler için çocuklarımız da öyle bir umut ışığıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: