29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Karaca mesajında,...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaca mesajında, Cumhuriyet'in her zaman destekçisi olacaklarını ve ilelebet yaşaması için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti.

Dört bir yanı işgal edilen güzel Anadolu'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı meşalenin tüm yurdu saran bir bağımsızlık ateşine dönüştüğünü, yedi düvele karşı kazanılan muhteşem zaferin, cumhuriyet rejiminin tercih edilmesiyle taçlandığını vurgulayan Karaca, şunları kaydetti:

"Türk halkının, vatan topraklarını düşmandan temizlediği kutsal mücadele sonrasında, cumhuriyet ile yönetilmeyi tercih ederek uygar toplumlar gibi demokrasiyi seçmesi, insan hak ve özgürlüklerinin destekçisi olması, biat kültürünü reddederek ifade ve düşünce özgürlüğünün yanında yer alması, aynı zamanda basın hürriyetinin ne denli önemli olduğunun bilincinde olması, ülkemizin kaderini değiştiren tarihi bir karar olmuştur. Bizler, ülkemizin en büyük ve en güçlü basın meslek kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu mensupları olarak, Cumhuriyetimizin daima yanında olacağız. Cumhuriyet, günümüzde insan onuru ve haysiyetine yakışan en güzel, en anlamlı yönetim biçimidir. O sebeple kıymetini bilmeli, her zaman üzerine titreyerek koruyup kollamalıyız. Bu günü bizlere armağan eden dünyanın en büyük lideri Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnet ile anıyoruz."

Kaynak: