29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Sandıklı, Dinar, Çay ve İhsaniye ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.Sandıklı'da 15 Temmuz...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Sandıklı, Dinar, Çay ve İhsaniye ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Sandıklı'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda, İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Garnizon Komutanı Mehmet Yurt ile Belediye Başkanı Mustafa Çöl, törene katılanların Cumhuriyet Bayramını tebrik etti.

Tortop, tören de yaptığı konuşmada, "Özgür ve bağımsız varlığımız ile milli birlik ve beraberliğimizin kaynağı olan Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından kurulan Cumhuriyetimiz, azmin, kararlılığın, fedakarlığın ve egemenliğin sembolü olmuştur. Cumhuriyetimiz farklı kültür, inanç ve düşünceleri teminat altına alarak birlikte yaşama idealimizin kaynağı olmuştur." ifadelerini kullandı.

Program, öğrencilerin şiirlerini okuması, halk oyunları gösterileri, yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve tören geçişiyle sona erdi.

- Dinar

Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya'nın makamında Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabulünden sonra kutlamalar, şehir stadyumunda devam etti.

Kaymakam Kapankaya, törende yaptığı konuşmada, "Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle Cumhuriyetimizin 96. yılını kutladığımız en büyük millet bayramıdır, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun." dedi.

Daha sonra ise öğrenciler tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı çeşitli gösteriler sunuldu.

Program, tören geçişinin ardından sona erdi.

- Çay

Çay Kaymakamı Mehmet Miraç Topaloğlu'nun makamında Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabulünden sonra kutlamalar Dörtyol Meydanında devam etti.

İlçe Kaymakamı Topaloğlu ile Belediye Başkanı Hüseyin Atlı, törene katılanların Cumhuriyet Bayramını tebrik etti.

Topaloğlu, törende yaptığı konuşmada, "Büyük Türk Milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegane yönetim biçimi Cumhuriyettir. Yüce Türk milletinin, Çaylı hemşerilerimin, umudumuz ve yarınlarımız olan çocuklarımızın, gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor sevgi ve saygılar sunuyorum." dedi.

Program, öğrencilerin şiirler okuması, halk oyunları gösterileri, sportif etkinlikler, yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin hediyelerinin verilmesinin ardından tören geçidinin ardından sona erdi.

- İhsaniye

İhsaniye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ilçe stadyumunda yapıldı.

Törene, İlçe Kaymakam Vekili Semih Doğanoğlu, Belediye Başkanı Tunay Türkmen, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, Kaymakam Doğanoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Program, öğrencilerin şiirler okuması, halk oyunları gösterilerinin ardından tören geçidiyle sona erdi.




Kaynak: