29 Ekim Cumhuriyet Koşusu Oryantiring yarışmasına yoğun ilgi
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Spor İl müdürlüğü Oryantiring İl Temsiciliğinin Meram Tavusbaba mesire alanında gerçekleştirdiği 29 Ekim Oryantiring yarışmasına her kategoriden (küçük, ,Yıldız, Genç, üniversite ve büyük kız-erkek) toplam 230 sporcu katıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Spor İl müdürlüğü Oryantiring İl Temsiciliğinin Meram Tavusbaba mesire alanında gerçekleştirdiği 29 Ekim Oryantiring yarışmasına her kategoriden (küçük, ,Yıldız, Genç, üniversite ve büyük kız-erkek) toplam 230 sporcu katıldı. Meram’ın kendine has doğasında küçükten büyüğe herkes hem spor yaptı hem de eğlendi.
Kundakdaki çocuğu ile yarışmaya katıldı. Oryantiring İl Temsilcisi İsmail Özmen yaptığı açıklamada; ‘Oryantiring sporu doğada yapılan ve harita pusula yardımıyla hedefleri en hızlı şekilde bulmaya çalışma sporudur. Aileleri bir araya getirip aynı ortamda yarışmalarını ve bir sportif aktiviteye katılmalarını sağlayan nadir sporlardan olan Oryantiring sayesinde Meram'ın eşsiz doğasında yaptığımız oryantiring koşusuna ailecek katılım sağlayan sporcularda oldu. Öyle ki benim için çok güzel bir andır, bir anne kucağına sardığı çocuğu ve diğer çocukları ile çok heyecanlı bir şekilde etkinliğe katıldı. Ailecek katılımları gören diğer ailelerden de önümüzdeki günlerde yapılacak olan etkinliklere katılım için talepler geldi. Bu yıl ilk defa Necmettin Erbakan üniversitesi öğrenci toplulukları koordinatörlüğünce yarışmamıza 55 sporcuyla katılım sağlandı. Bu sporun gelişmesine katkı sağlayan başta Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cem Zorlu başta olmak üzere öğrenci toplulukları koordinatörü Öğretim Görevlisi Osman Bozdemir ve katılan üniversite öğrencilerine çok teşekkür ediyorum. Dileyen doğaseverleri de yarışmalarımıza bekliyoruz. Bizleri “@konyaoryantiring” sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirler’ dedi.
Bakmadan Geçme