3 ay aradan sonra sahaya iniyorlar

Koronavirüs sebebiyle lige verilen arada maça çıkmayan İttifak Holding Konyaspor tam 3 ay aradan sonra bugün sahaya inecek. Ligin 27.hafta maçında yeşil beyazlılar, Ankara'da Gençlerbirliği'nin konuğu olacak.
3 ay aradan sonra sahaya iniyorlar

Türkiye'de ilk kez Mart ayında görülen koronavirüs salgını sonrası ligler 26.hafta tamamlanmasının ardından araya girmişti. Son olarak sahasında 14 Mart'ta Fenerbahçe'yi konuk eden ve rakibini 1-0'lık skorla geçmeyi başaran yeşil beyazlılar tam 3 aylık aranın ardından bugün sahaya tekrar inecek. Ligin 27.haftasında Gençlerbirliği'nin konuğu olacak İttifak Holding Konyaspor, bu maçı da kazanarak çıkışını sürdürmeyi hedefliyor. Ankara Eryaman Stadyumu'nda koronavirüs tedbirleri dolayısıyla seyircisiz oynanacak Gençlerbirliği-İttifak Holding Konyaspor maçı saat 18.30'da başlayacak. Mücadeleyi hakem Alper Ulusoy yönetecek.

ÖMER ALİ VE SKUBİC YOK

Konyaspor'da, 26.haftadaki Fenerbahçe maçında ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Ömer Ali Şahiner ve NejcSkubic forma giyemeyecek. Yeşil beyazlılarda sınırda bulunan Ferhat Öztorun, MarkoJevtovic, Amir Hadziahmetovic ve JensJonsson ise bu maçta sarı kart görmeleri halinde 28.haftada iç sahada oynanacak Sivasspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Rakip Gençlerbirliği'nde ise cezalı Fabricio ile sakatlıkları bulunan Nadir Çiftçi ile Ömer Alper Tatlısu Konyaspor maçında görev alamayacak.

KORKMAZ'LA SERİ PEŞİNDELER

İttifak Holding Konyaspor, Gençlerbirliği maçından puanla ayrılarak yenilmeme serisini sürdürmeyi planlıyor. Aykut Kocaman'ın ardından takımın başına geçen Bülent Korkmaz yönetimindeki ilk maçında Göztepe'ye 3-1 mağlup olan yeşil beyazlılar, bu maçın ardından çıktığı 4 karşılaşmadan da puansız ayrılmadı. Sırasıyla Kayserispor'la 2-2, Kasımpaşa'yla 0-0 ve Yeni Malatyaspor'la 1-1 berabere kalan Anadolu Kartalı, son maçında ise sahasında Fenerbahçe'yi 1-0 yenmeyi başarmıştı. Ankara deplasmanından da puanla dönmeyi hedefleyen yeşil beyazlılar, yenilmemezlik serisini sürdürmeyi hedefliyor.

YÜKSEK TEDBİRLER ALINACAK

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hazırladığı talimat kapsamında Süper Lig'de maçlar yoğun önlemler altında yapılacak. Talimata göre statlarda her yerin yüzeysel dezenfeksiyonu sağlanarak, hijyen kurallarına uyulması, bu alanlara ve stadyum giriş kapılarına dezenfeksiyonların sağlanması için el antiseptikleri konulması zorunlu olacak. Yedek kulübelerine ve saha kenarına 20'şer metre arayla el antiseptiği konulacak. Protokol tribününde oturacak kişiler, 3 koltuk boşluk bırakılacak şekilde ve arka sıradaki oturma düzeni arada bir sıra boş bırakılmak suretiyle ön sıraya göre çaprazlama olarak oturacak. Müsabakalarda taç çizgilerinde ikişer, kale arkalarında birer olmak üzere 6 top toplayıcı görev yapacak. 20 ile 30 yaş arasında olacak top toplayıcılar, eldiven ve maske takacak. Yedek kulübelerindeki kişilerin, aralarında ikişer koltuk boş bırakarak oturmaları zorunlu olacak. Oyuncular, birbirleri ve hakem ile aralarındaki mesafenin en az 1,5 metre olmasına dikkat edecek. Futbolcular arasında tokalaşma olmayacak ve takım fotoğrafı çekilmeyecek.

TAKIMLAR 5 DEĞİŞİKLİK YAPABİLECEK

Süper Lig'in kalan 8 haftasında takımlar maçlarda 5 oyuncu değişikliği yapabilecek. Takımlar, oyunun kesintiye uğratmaması için devre arasında yapılacaklar hariç maç esnasında en fazla 3 oyuncu değiştirebilecek. TFF Sağlık Kurulu tarafından her müsabakaya TFF Sağlık Tedbirleri Kontrolörü olarak bir doktor atayacak. Futbolcular, teknik adamlar ile yedek kulübesinde bulunacak kişilerin stadyuma girişlerinde, ev sahibi kulüpler tarafından belirlenecek sağlık görevlileri aracılığı her iki kulübün takım doktorlarının ve TFF Sağlık Tedbirleri Kontrolörü'nün nezaretinde kulak yolundan tek kullanımlık uç aracılığıyla ateş ölçümü yapılacak. Ateşi 37,8 derece ve üzerinde olanlar stadyuma alınmayacak.

SAĞ BEK SORUNU

İttifak Holding Konyaspor'da bugün oynanacak Gençlerbirliği maçında kırmızı kart cezalısı sağ bek oyuncusu NejcSkubic forma giyemeyecek. Yeşil beyazlılarda Skubic'in yokluğunda bu mevkiide görev yapan Ömer Ali Şahiner de kırmızı kart cezası sebebiyle görev yapamayacak. Yeşil beyazlılarda teknik direktör Bülent Korkmaz'ın sağ bekte tecrübeli savunmacı Ali Turan'a şans vermesi bekleniyor.

MUHTEMEL 11'LER

GENÇLERBİRLİĞİ: Nordfeldt, Ahmet, H.İbrahim, Toure, Flavio, Berat, Gökhan, Sessegnon, Candeias, Sio, Seuntjens

Teknik Direktör: HAMZA HAMZAOĞLU

İH KONYASPOR: Serkan, Selim, Anicic, Ali Turan, Guilherme, Jonsson, Jevtovic, Amir, Shengelia, Milosevic, Bajic

Teknik Direktör: BÜLENT KORKMAZ

STAT:Ankara Eryaman

HAKEM: Alper Ulusoy

SAAT: 18.30

YAYIN:beIN SPORTS HD2

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ