3 mürettebattan acı haber

İzmir'deki orman yangınına müdahale eden helikopter Tahtalı Barajı'na düştü. Helikopterin enkazı bulundu. Mürettebattan bir kişi kurtarıldı, aranan 3 mürettebattan acı haber geldi.
3 mürettebattan acı haber

İzmir'deki orman yangınına müdahale eden helikopter saat 23.53'te Tahtalı Barajı'na düştü.

3 MÜRETTEBATTAN ACI HABER

Diğer 3 mürettebat için arama-kurtarma çalışmaları sürerken acı haber geldi. Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan, "Menderes'imizde 16 Eylül Cumartesi günü çıkan orman yangınına müdahale ederken baraja düşen helikopterimizdeki 3 mürettebatımızın hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendik. Mürettebatımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Yumaklı, helikopterdeki bir kişinin kurtarıldığını açıklayarak şunları söyledi:

"1'i Türk 3'ü Kırgız dört personel helikopterde bulunuyordu. Kırgız uyruklu personellerden biri kurtarıldı. Şu an hastanede yoğun bakımda, herhangi bir hayati tehlikesi yok. Ekipler gece boyu helikopteri ve personeli aramaya devam etti. Görüş mesafesi çok düşük olduğu için şu anda arkadaşlarımız net bir şey söyleyemiyorlar. Dalgıçlarımız enkazın orada olduğunu tespit etti. Bu helikopterin karaya çıkartılması işlemleri başlayacak.

(Helikopterde mürettebata rastlandı mı?) Şu anda onu söylememiz mümkün değil. Arama çalışmaları dışarıda da devam edecek. Diğer üç personelin akıbetiyle ilgili bilgi verebilecek bir pozisyonda değiliz."

İZMİR'DE ORMAN YANGINI

Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, Tahtalı Barajı havzasında geniş bir alana yayılan yangının, sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 3'ü gece görüşlü olmak üzere 20 helikopter, 54 arazöz, 20 su ikmal aracı, 10 dozer, 10 ilk müdahale aracı ile 500 personel yangın söndürme çalışmalarına katılıyor.

Yangın için gece görüş özelliği olan 3 helikopterin görev yapıyordu.

BAKAN YUMAKLI: ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir'in Menderes ilçesi ve Bolu'nun Gerede ilçesindeki orman yangınları kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmir Tahtalı Barajı'na düşen yangın söndürme helikopterinde görevli üç mürettebatımızı arama kurtarma çalışmalarımız aralıksız sürüyor" dedi.

BAKAN YUMAKLI, BÖLGEYİ HAVADAN İNCELEDİ

İzmir'in Menderes ilçesinde dün saat 14.00 sıralarında çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle 20 saatte kontrol altına alındı. Tahtalı Barajı'na dün saat 23.53'te düşen ve 1 mürettebatın yüzerek karaya çıktığı, gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerindeki 3 mürettebat için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki incelemelerini sürdüren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tahtalı Barajı'ndaki arama-kurtarma çalışmalarını ve kontrol altına alınan yangın sonrası yapılan soğutma çalışmalarını helikopterle inceledi.

Etiketler :