33 metrekare alanda başladılar, 2500 metrekarelik fabrikada hizmet veriyorlar! Konya'daki işletme siparişlere yetişemiyor
Lastik alanında al sat üzerine hizmet verdikleri sektörde daha sonra üretime de başladıklarını söyleyen Öztürk Kauçuk Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öztürk, "Firmamız 1976 yılında babamız tarafından kuruldu. Kademe olarak farklı alanlarda hizmet verdikten sonra güncel olarak konveyör bantlar ve hayvan yatakları üretimini yapıyoruz. 13 yaşımda başladığım ticarette şu anda aile şirketimizde ağabeyimiz Mesut Öztürk ve eniştemiz İsmail Seleş ile ortaklaşa çalışıyoruz. 2005'ten bu yana kauçuk üretimi yapıyoruz. 2011 yılı itibariyle hayvan yatakları yapmaya başladık. 2013'te ise konveyör bant üretimini bünyemize kattık. Üretim yapmaya 33 metrekarelik alanda başladık. Şu anda 2500 metrekarelik fabrikamızda hizmet veriyoruz." dedi.
KONYA'DA İLK VE TEK, TÜRKİYE'DE SAYILI FİRMALARDAN
Türkiye'de bu sektörde hizmet veren az sayıda firma olduğunu belirten Murat Öztürk, "Bu alanda Konya'da üretim yapan ilk firma biz olduk. Hala ilk ve tek olarak üretiyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye'de ise dört farklı şehirde 13 tane üretici bulunuyor. Öztürk markası olarak iç piyasanın taleplerine ancak yetişebiliyoruz. Daha önce iki kez Irak'a ihracat yaptık. Şuanda iç piyasaya çalışıyoruz. Kord bezi dediğimiz mamul hazır geliyor. O bez harici tüm işlemleri kendi bünyemizde üretiyoruz. Bayilik sistemiyle satışlarımızı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.
DÖRT BAYİİYLE HİZMET VERİYORLAR
Öztürk Kauçuk olarak dört bayiiyle hizmet verdiklerini dile getiren Murat Öztürk, "Şu anda dört bayimiz bulunuyor. Konya, Gaziantep, İzmir ve Bursa'da bayilerimiz yer alıyor. Kullanıcılar ürünlerimizi bayilerimizden alıyor. Seramik fabrikaları, İzmir'de tuz fabrikası, taş ocakları, kum ocakları, dökümhaneler, un ve şeker fabrikaları gibi yükünde çuvalı kullanan birçok sektöre bu ürünlerin satışını yapıyoruz." dedi.
'PERSONEL SIKINTISI YAŞIYORUZ'
Sektörlerinde personel sıkıntısı yaşandığını söyleyen Murat Öztürk, "Bünyemizde 20 personel istihdam ediyoruz. Hedefimiz 50 personel istihdam etmekti ama maalesef işçi bulmakta zorluk yaşıyoruz. Günümüzde iş beğenmeme problemi hayli fazla. Çalışmak isteyen insan sayısı az. İşe yeni başlayan her arkadaşımıza asgari ücretin üstünde maaş ve yan haklar sağlıyoruz. Fakat maalesef personel sorunu yaşıyoruz. Bu sebeple de siparişlere yetişemiyoruz. Yeni gelen talepleri aylar sonrasına erteliyoruz." şeklinde konuştu.
HAYVAN YATAĞI SAYESİNDE ET VE SÜT VERİMİ ARTIYOR
Bünyelerinde ürettikleri bir başka ürün olan hayvan yatağı sayesinde et ve süt veriminin ciddi oranda arttığını kaydeden Murat Öztürk, "Öztürk Kauçuk firmamızda hayvan yatağı da üretiyoruz. Bu yataklarda yatan hayvanların et ve süt veriminde ciddi oranda artış olduğu ölçüldü. Minimum yüzde 15 kadar daha fazla verim alındığı kaydedildi. Zaten tarım bakanlığımız da hayvancılara destek vereceğinde yatak kullanımı konusuna dikkat ediyor. Destek alma şartları arasında yer alıyor. Bizler de Öztürk Kauçuk olarak bu yatakları kendi bünyemizde üretip satışını sağlıyoruz. Müşterilerimiz de aldıklarında gördükleri faydaları dile getiriyorlar. Ürün yırtılmadığı kadar en az 10 yıl rahatlıkla kullanılabilir." dedi.
DİĞER ALANDA DA NADİR FİRMALAR ARASINDA
Türkiye'de hayvan yatağı üretimi yapan nadir firmalar arasında yer aldıklarını belirten Murat Öztürk, "Konya'da hayvan yatağı üreten bizimle birlikte bir firma daha bulunuyor. Türkiye'de bizim gibi üretim yapan bir de Ankara'da firma bulunuyor. Bu ürünü sadece hayvan altına değil, araçların kasasına da kullanılabiliyor. Demir gibi yük taşıyanların yüklerinin zarar görmemesi için de kullanılıyor. Pikap türü araçlarda bu lastik kullanılabiliyor." ifadelerini kullandı.
'ÜRETİMLERİMİZ HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR'
Üretimlere hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Murat Öztürk, "Hayvan yatağı satışlarımızın yüzde 60'ını bayilik usulüyle yüzde 40'ını da kendimiz yapıyoruz. Konya, Gaziantep, İzmir, Samsun, Bursa, Sakarya gibi şehirlerde bayilerimiz bulunuyor. Hayvan yatağı üretmek meşakkatli olduğu için personel konusunda da yetersiz kaldığımızdan dolayı talepleri karşılayamayacak durumdayız. Üretimlerimiz hız kesmeden sürüyor." diyerek sözlerini noktaladı.
HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER
