40 yıllık boyacıdan müthiş tüyolar! Bunları çok az kişi biliyor…

Evin boyası, mobilyalarla uyumu son derece önemli ve görünüm için dikkat çekici oluyor. Boya duvarda temiz gözükse de tozlanabilir ve rutubetlenebilir. Bu yüzden boya seçimine dikkat edildiği gibi özellikle kış aylarında temizliğine de dikkat edilmeli.
40 yıllık boyacıdan müthiş tüyolar! Bunları çok az kişi biliyor…

Konya'da Derda Boya ve Dekorasyon’un sahibi İsmail Söylemez, “Boyacılık bizim baba mesleğimiz 40 yıldır boyacılıkla uğraşıyorum. Boya sürecini en başta sona kadar yapıyoruz. Boyama süreci şöyle işliyor; İlk başta duvara alçıyı çekeriz, düzgün olmayan pürüzlü yerleri düzeltiriz. Zımpara, astar, yoklama yapar ve iki kat boyayı sürüp müşterimize işi teslim ederiz “ dedi.

40-yillik-boyacidan-muthis-tuyolar-bunlari-cok-az-kisi-biliyor.jpg

Boya temizliği nasıl olmalı?

Söylemez, “Boya temizliği yaparken müşterilere sıvı Arap sabunu kullanılmalarını öneriyorum. Sabun hem parlatır, temizler, hem de hoş bir koku bırakır. Bilmedikleri kimyasallarla kesinlikle duvarları silmesinler. Boyanın kullanım süresi de temizliğine bağlı. Temiz kullanıldığında kaliteli bir boya yaklaşık beş yıl gider. Kışın dışarısı soğuk içerisi sıcak olduğu için köşelerde terleme yapar. Bu yüzden ev sık sık havalandırılmalı. Kovadaki boya ise -5 derecenin altında bırakılmamalı “ diye ekledi.

40-yillik-boyacidan-muthis-tuyolar-bunlari-cok-az-kisi-biliyor-001.jpg

Bu senenin modası gri

Söylemez, “Konya ‘da genelde parlak boya tercih edilir. Parlak boyanın temizliği kolay olur. Tabi her silikonlu boya aynı kalitede olmuyor. Genelde biz müşteriye polisan markasını öneriyoruz. Polisan’ın en güzel özelliği kirlenince silindiğinde parıltı bırakmaz “dedi.

40-yillik-boyacidan-muthis-tuyolar-bunlari-cok-az-kisi-biliyor-002.jpg

Söylemez, “Geçen senelerde lüle taşı, bej ve toprak tonları modaydı şuan da ise gri tonları çok moda. Boya rengini kimisi perdesine kimi halısına uyduruyor“ ifadelerini kullandı. Söylemez, en çok satılan rengin dingin gri, andezit ve tonları olduğunu söyledi.

40-yillik-boyacidan-muthis-tuyolar-bunlari-cok-az-kisi-biliyor-003.jpg

Söylemez, “Sattığımız markaları en başta Polisan, Filli, Marshall, Dyo olarak söyleyebilirim “ dedi. Söylemez, müşteri memnuniyeti ve kaliteli iş yapmanın önemli olduğunu belirtti.

40-yillik-boyacidan-muthis-tuyolar-bunlari-cok-az-kisi-biliyor-004.jpg