40'ın üzerinde terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Amanoslar'da yıl başından bugüne kadar başlarında bulunanlar dahil 40'ın üzerinde terörist etkisiz hale getirildi' dedi.

40'ın üzerinde terörist etkisiz hale getirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ocak-15 Mayıs arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce eğitimleri verilen 3 bin özel güvenlik görevlisine sertifikaları törenle verildi. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen sertifika dağıtımı programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan katıldı. 

KARADENİZ'DE YAKALANAN TERÖRİSTLER

 Bakan Soylu, güzel bir haber aldıklarını söyleyerek,, Giresun Güce'de 2 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı ve şöyle konuştu:

Karadeniz'e sızan bir terör grubu vardı. Çok uzun zamandan beri emniyet görevlileri, jandarmamız onun peşindeydi. Özellikle Giresun Güce'de ikisini kıstırdılar ve etkisiz hale getirdiler. Karadeniz'de bu iş zordur. Çünkü Amanoslar'ın, Hatay'ın, Karadeniz'in örtü yapısını, ormanlık yapısını çok iyi dikkate almak zorundasınız.  Gerek Amanoslar'da gerekse Karadeniz'de teröristle karşılaştığınız andan itibaren yaklaşık 1-2 metreden sonra görüntüyü kaybediyorsunuz. Çünkü hemen ya bir meşenin içerisinde oluyorlar ya da o sık ve gür ormanlarda kendilerini kaybettiriyorlar. Amanoslar'da yıl başından bugüne kadar başlarında bulunanlar dahil 40'ın üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Biz orada insansız hava aracı uçurmaya başladık, yer veri terminalleri kurduk. Aşağıdan beşeri güçlerimizle foto kapanlar kurup teknolojimizi ortaya koyduk. İnsansız hava araçları ve insanlı keşif uçaklarıyla beraber sahayı yukarıdan da sıkıştırdık. Sadece hareket kabiliyetlerini mümkün olduğunca azalttık. Bir çok tedbir aldık. Bunlarla beraber bu büyük başarı elde edilmiş oldu. Afrin ile Amanoslar arasındaki bağlantı şu; Şanlıurfa'ya uzanan bir hat üzerinden Amanoslar'a intikal, oradan da batıya intikal sağlamak. Karadeniz'de de özellikle güvenlik açısında, bir istikrarsızlık ve güvenilmezlik ortaya koymak için terör örgütü çaba harcıyordu. Şimdi bu konularda gerek insansız hava araçlarımızla, gerek teknolojik gelişmeler ve polisimiz, jandarmamız, korucularımız, tüm istihbarat birimlerimiz hep birlikte sonuca ulaşmak için uyum ortaya koymuşlardır.

 

Bakmadan Geçme