"5. Eğitim Teknolojileri Zirvesi"

Zirve, "Eğitim teknolojilerinin yıldızları" temasıyla 3 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek
"5. Eğitim Teknolojileri Zirvesi"

İSTANBUL (AA) - Eğitim ve teknolojiyi bir araya getiren "Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2018" (ETZ18), 3 Mart'ta yapılacak.

ETZ Koordinatörü Işıl Boy Ergül, Çırağan Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek zirvenin "Eğitim teknolojilerinin yıldızları" temasıyla hazırlandığını söyledi.

Ergül, zirvede, eğitim, teknoloji ve iş dünyasının bir araya geleceği etkinlikler düzenleneceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ana sponsorumuz eğitimi teknolojiyle buluşturan Vizyon Koleji. Mili Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik açılış paneline katılacak. Daha önceki zirvelerde eğitimcilerin bazı istekleri oldu. Bu yıl için Türkiye genelinde bir çalışma yaptık. 2 bin 500 veriyle eğitimleri planladık. Bu zirvenin hedefi, katılımcıları yeni eğitim yaklaşımları ve teknolojik yeniliklerden haberdar ederek onların bu alanlarda çeşitli uygulamalar deneyimlemelerini sağlamaktır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim, iş ve medya dünyasını bir araya getirmesi bakımından Türkiye'de alanında ilk ve tek olan zirve, katılımcıların üretkenliklerinin arttırılması ve yaratıcılıklarının gelişmesi için onlara ilham kaynağı olmayı amaçlamaktadır."

Bekir Aksoy'un sunuculuğunu yapacağı zirvenin açılışında teknoloji ve sanatı buluşturan "Light Balance" grubu sahne alacak.

Radisson Blue Otel'de 3 Mart Cumartesi günü düzenlenecek zirvede, "Eğitim Teknolojilerinin Geleceği", "TÜSİAD STEM", "3-7 yaş Algoritmik Düşünme Eğitiminin Önemi", "Medya ve Eğitim Teknolojileri", Gelecekte Beyin Eğitimi", Eğitim Teknolojileri, Girişimcilik ve İstihdam", "Dünya Değişirken Yüksek Öğrenim Yerinde mi Kalmalı? Yüksek Öğrenimde Değişimin Yol Haritası" gibi paneller yapılacak.

Zirve kapsamında oluşturulacak atölyelerde eğitimci, veli ve öğrenciler için teknoloji çalışmaları gerçekleştirilecek.


Kaynak: