5. Uluslararası Hitit Koşusu

- Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon, bin 600 kişinin katılımıyla yapıldı- Organizasyonun en yaşlı katılımcısı 93 yaşındaki Safter Kartoğlu: "En son 2003 yılında katıldığım New York Maratonu'nu 94 yaşında koşacağım ve bitiren en yaşlı atl
5. Uluslararası Hitit Koşusu


ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesince düzenlenen 5. Uluslararası Hitit Koşusu, yaklaşık bin 600 kişinin katılımıyla yapıldı.

Belediye binası önündeki başlangıç noktasında konuşan Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Uluslararası Hitit Koşusu'nun her yıl biraz daha geliştiğini söyledi.

Koşuya profesyonel sporcuların yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiğini belirten Yağbat, etkinliğe bu yıl bin 600 kişinin kayıt yaptırdığını belirtti.

Organizasyonun Avrupa Atletizm Birliği tarafından geçen yıl 3 yıldızlı yol koşuları arasına dahil edildiğini hatırlatan Yağbat, şöyle devam etti:

"Uluslararası Hitit Koşusu, 2015 yılından bu yana düzenlediğimiz çok önemli bir organizasyon olarak kendini göstermektedir. Büyük şehirlerde yapılan koşu organizasyonlarını ayrı tuttuğumuzda, Anadolu'daki en büyük ve en başarılı spor organizasyonlarından biridir. İnşallah bu güzel şehirde sporun barışa, kardeşliğe olan katkısını bin 600 kardeşimizle paylaşacağız."

Yağbat'ın konuşmasının ardından başlayan koşuda, sporcular 3 kilometre ve 10 kilometreden oluşan parkurları en kısa sürede tamamlamak için mücadele etti. Yarışmayı tamamladıktan sonra rahatsızlanan bazı sporcu ve vatandaşlara sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Organizasyonda ayrıca engelli sporcular için de temsili olarak yarış düzenlendi. Engellilerle beraber AK Parti Çorum milletvekilleri Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, belediye başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban da koştu.


- Genel klasmanda dereceye girenler


Genel klasmanda erkekler 10 kilometre koşusunda Kenyalı atlet Sang Benard Cheruiyot birinci, Etiyopyalı atlet Getaye Gelaw ikinci, Ersin Tekal da üçüncü oldu.

Kadınlarda ise birinciliği Kenyalı atlet Daisy Jepto Kimeli, ikinciliği Sevilay Eytemiş, üçüncülüğü de Sebahat Akpınar elde etti.

Yarışların tamamlanmasının ardından Hürriyet Meydanı'nda ödül töreni düzenlendi. Yarışta genel klasman kategorisinde birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin lira, halk kategorisinde ise birinciye 500, ikinciye 400, üçüncüye 300 lira para ödülü ile madalya verildi. Ayrıca çeşitli yaş kategorilerinde dereceye girenlere de ödül ve madalya takdim edildi.

Törene, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Ulakçı da katıldı.


- En yaşlı atletin New York Maratonu hedefi


Organizasyonun en yaşlı katılımcısı olan 93 yaşındaki Safter Kartoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 kıtada 16 ülkede maraton koştuğunu söyledi.

Sağlığı elverdikçe maraton koşmaya devam edeceğini ifade eden Kartoğlu, "Özellikle Hitit Koşusu'na severek katılıyorum. Her yıl Çorum'da olacağım. Bu koşuyu yaşamımın sonuna dek sürdüreceğim. En son 2003 yılında katıldığım New York Maratonu'nu 94 yaşında koşacağım ve bitiren en yaşlı atlet unvanını kazanacağım. O günü bekliyorum." şeklinde konuştu.


Kaynak: