500 yıllık gelenek

Mübarek Ramazan ayı öncesi fırıncılarda "Ramazan Pidesi" mesaisi başladı.
500 yıllık gelenek

Mübarek Ramazan ayı öncesi fırıncılarda "Ramazan Pidesi" mesaisi başladı. Konya'da pide fiyatlarının değişmediğini kaydeden Bonex Unlu Mamüllerİ İşletme Sahibi Rıza Kağnıcı, "3 yıldır Konya'da sabit tutulan pide fiyatlarımız 1 lira 10 kuruştan başlamaktadır" ifadelerini kullandı

Bereket, bolluk, sevinç ve rahmet ayı olarak nitelendirilen Ramazan ayına sayılı günler kala fırıncıların "Ramazan Pidesi" mesai de hız kazandı. Ramazan ayında rutin yoğunluklarından daha fazla mesai yapan ve iftar sofralarının vazgeçilmezi olan "Ramazan Pidesi"nin sofralardaki yerini alması yoğun mesai harcayan fırıncı esnafı hazırlıklarını tamamladı. Konya’da bulunan Bonex Unlu Mamülleri Ramazan Ayı boyunca pideden Ramazan tatlılarına kadar onlarca ürünle müşterilerine hizmet verecek. Diğer şehirlerde Ramazan pidesine zam gelirken Konya’da 2 yıldır olduğu gibi bu sene de aynı fiyatla satışa çıkacağını kaydeden İşletme sahibi Rıza Kağnıcı, “Mübarek Ramazan Ayı yaklaştı. Bu aya özel bol susamlı, yumurtalı ve tahinli pide çeşitlerimiz Ramazan’a has çıkan ürünlerdir. Tahinli pidemiz özellikle Ramazan Ayı’nda saat 10.00 gibi başlar. Akşam saatine kadar çıkar. Yumurtalı ve susamlı Ramazan pideleri sabahın ilk saatlerinde başar ve sahura kadar devam eder. Daha sonra sahurla sabah namazı arasında bir boşluk olur ama onun haricinde tüm gün pidemiz çıkar. Ramazan Pidesi için bu sene odamızın açıklamış olduğu bir fiyat tarifesi var. 2 senedir aynıydı. Bu sene de değişmedi. 250 gram tekli Ramazan Pidesi 1 lira 10 kuruş, 500 gram çiftli Ramazan Pidesi 2 lira 20 kuruş olarak belirlendi. Konya’da çok hesaplı fiyatlara satılıyor. Ankara ve İstanbul’da açıklandı. 250 gramı 3 liraya satılıyor. Konya’da 3 yıl üst üste değişmeyen fiyatlara satılacak” ifadelerini kullandı.

pide-3.jpg

 

“HİJYENİK FIRINLAR TERCİH EDİLMELİDİR”

Ramazan Pidesi alacak insanların hijyen koşullarına uygun yerlerden temin etmesi gerektiğini belirten Rıza Kağnıcı, “Ramazan Pidesi’nde dikkat edilmesi gereken en önemli husus üretimdeki hijyendir. Pide satın alınan iş yerinin ruhsatı var mı insanlar buna dikkat etmelidir. Kaliteli undan kaliteli pide çıkar. Bunun önemli büyüktür. Merdiven altı üretim yapan yerler maalesef halen bulunmaktadır. Ekmek gibi temel gıda maddelerinin alındığı yerlere çok dikkat etmek gerekmektedir. Bizler Bonex Unlu Mamülleri olarak bu Ramazan da vatandaşlarımıza 24 saat boyunca hizmet vereceğiz. Yalnızca pide değil, bu aya özel çıkan tatlılarımız da bünyemizde bulunmaktadır. Fındıklı, fıstıklı, cevizli güllaç tatlımız vazgeçilmezdir. Arnavut tatlısı dediğimiz triliçe yine çok tercih edilmektedir. Sütlü tatlılarımız arasında bulunan profiterol, şerbetli tatlımız ekmek kadayıfı da Ramazan da yoğun şekilde temin edilmektedir. Bizzat Kadınhanı’ndan getirttiğimiz Kadınhanı tahinli pidesi de bünyemizde bulunmaktadır. Sahur vaktinde gelir. Sabahın ilk saatlerinde satışa çıkar. İnsanlar Ramazan lezzetlerine Bonex’ten ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU/ YENİ HABER GAZETESİ

pide-1.jpg

pide-8.jpg

pide-5.jpg