"6. Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu"

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kocaeli'de düzenlenen yarışlara, yerli ve yabancı yaklaşık 5 bin kişi katıldı
"6. Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu"

KOCAELİ (AA) - Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından "6. Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu" düzenlendi.

Seka Park'ta 3 kilometre halk koşusu, 10 kilometre Cumhuriyet Koşusu ve 1 kilometre çocuk maratonu olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlenen yarışlara, 5 binin üzerinde yerli ve yabancı sporcu katıldı.

Yarışların startını AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu verdi.

Karaosmanoğlu da 41 numaralı formasıyla koşuya katıldı.

Koşunun 10 kilometre erkekler kategorisinde Kenyalı Hillary Kiptum Maiyo birinci, Etiyopyalı Getaye Gelaw ikinci, Kenyalı Nelson Kipkogei Cheruelde üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise Etiyopya'dan Meskerem Seifu Amare birinciliği, Kenyalı atletler Florence Kangogo ikinciliği ve Christine Moraa Oigo üçüncülüğü elde etti.

Bu kategoride birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye de 3 bin lira ödül verildi.

Yarışlarda 3 kilometre halk koşusunda, erkeklerde Sinan Tatlı birinci, Berke Ertaş ikinci ve Murat Kurtak üçüncü olurken, kadınlarda ise Rahime Tekin birinci, Kader Kurt ikinci, Bensu Bozdağ da üçüncü sıraya yerleşti.

Çocuk maratonunda erkeklerde Toprak Umut Temel birinci, İbrahim Kürhem ikinci, Ali Kurhan üçüncü gelirken, kızlarda ise İremnur Türkmen birinci, Cemre İşakar ikinci, İlayda Ergül üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Suat Yıldız ve diğer protokol üyeleri verdi.

Kaynak: