6 gollü maçın kazananı Leipzig

Bundesliga'nın 29. haftasında RB Leipzig deplasmanda Köln ile karşı karşıya geldi. 6 golün çıktığı karşılaşmayı Leipzig 4-2 kazandı.
6 gollü maçın kazananı Leipzig

Bundesliga'nın 29. haftasında zirve mücadelesi veren RP Leipzig Avrupa Kupaları'na katılma hedefi olan Köln ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 4 - 2 kazanan Leipzig puanını 58'e yükselterek zirve takibini sürdürdü.

Karşılaşmanın henüz 7. dakikasında ev sahibi ekip Cordoba'nın golüyle 1-0 öne geçti. 20. dakikada Schick ile durumu 1-1'e getiren Leipzig, 38. dakikada Nkundu ile durumu 2-1'e getirdi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıya gol ile başlayan Leipzig 50. dakikada Tİmo Werner ile skoru 3-1'e getirdi. Bu gole hemen cevap veren ev sahibi ekip 55. dakikada Modeste ile farkı bire indirsede sadece iki dakika sonra Dani Olmo'nun golüne engel olamadı. Maçta başka gol olmayınca mücadeleyi Leipzig 4-2 kazandı.

Bu sonuçla puanını 58'e yükselten Leipzig en Dortmund'un iki puan gerisinde üçüncü sırada kendine yer buldu. Ev sahibi ekip Köln ise 34 puanda kalarak 11. sırada kendine yer buldu.

Kaynak: TRT SPOR