6 maç sonra gelen galibiyet

Spor Toto Süper Lig'in 39. haftasında sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük'ü 5-1 yenmeyi başaran İttifak Holding Konyaspor, 6 maç sonra 3 puan sevinci yaşadı. Bundan önceki son 6 maçında 3 galibiyet ve 3 mağlubiyet alan yeşil beyazlılarda galibiyet hasreti sona ermiş oldu.
6 maç sonra gelen galibiyet

İttifak Holding Konyaspor'da galibiyet hasreti sona erdi. Daha önce son olarak 32. hafta maçında deplasmanda oynadığı karşılaşmada Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u 2-1 yenmeyi başaran Anadolu Kartalı, ardından çıktığı 6 maçta 3 beraberlik ve 3 de mağlubiyet alarak 3 puana uzak kalmıştı. Bu süreçte MKE Ankaragücü ile 1-1, Kayserispor ve Hatayspor ile de 0-0 berabere kalan yeşil beyazlılar, dış sahadaki maçlarda ise Sivasspor’a 3-1, Çaykur Rizespor’a 5-3 ve Galatasaray’a 1-0 kaybetmişti. Son maçında sahasında konuk ettiği Karagümrük’ü 5-1 gibi farklı bir skorla yenmeyi başaran yeşil beyazlılar 6 maçlık galibiyet hasretini sona erdirmiş oldu.

İÇ SAHADA İŞLER YOLUNDA

Yeşil beyazlılar bu sezon iç sahada işler yolunda gidiyor. Şu ana kadar çıktığı 37 maçta 45 puan toplayan Konyaspor, bu puanların 29'unu sahasında elde etti. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda bu sezon 19 maça çıkan yeşil beyazlılar, 7'inden galibiyet çıkarırken 8'ini beraberlikle tamamladı. Konya'da 4 kez kaybeden Konyaspor, sahasında 26 gol atıp, 18 gol yedi. Yeşil beyazlılar bu sezon iç sahada en son mağlubiyetini 8 Mart'taki maçta Fenerbahçe karşısında 3-0'lık skorla almıştı. Bu karşılaşmanın ardından sahasında 5 maça çıkan Anadolu Kartalı, 2 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ