6'lı masa ortağı cumhurbaşkanı adayını açıkladı!

Seçim 14 Mayıs tarihinde gerçekleşeceğinin gündeme gelmesinin ardından 6'lı masanın adayının kim olacağına yönelik merak da arttı. Son olarak CHP, adayı açıklamak için Şubat ayını işareti gelirken, 6'lı masa ortağı cumhurbaşkanı adayını açıkladı.
6'lı masa ortağı cumhurbaşkanı adayını açıkladı!

Haziran'da gerçekleşmesi beklenen seçimin erkene alınarak 14 Mayıs'ta gerçekleşeceğinin sinyalleri, MHP lideri Devlet Bahçeli tarafındna onaylandı. Bahçeli'nin "Mayıs ayında bu işi bitirelim" şeklindeki çıkışından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs tarihini duyurdu. Bunun bir erken seçim değil, seçimin öne çekilmesi durumu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Mart'ta ise seçim için yetkisini kullanacağını ilan etti.

DP LİDERİ GÜLTEKİN UYSAL ADAYINI AÇIKLADI

Altılı masanın adayının kim olacağına yönelik belirsizlik sürüyor. Bu kapsamda masa ortaklarından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Daha önce masa içinden çıkacak adaya sıcak baktığını dile getiren Gültekin Uysal, sürpriz olmayan bir seçimde bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sıcak baktığını belirten Uysal, "Kılıçdaroğlu'nun kazanacak aday olduğunu düşünüyorum. Adaylık için ana muhalefet lideri olması hüviyetiyle bundan daha tabii, doğal ne olabilir ki. Geçmişte olduğu gibi ikinci Ekmeleddin vakasının yaşanmasını kimse beklemesin" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın tarihi belirlemesiyle Türkiye'nin beklenenden daha erken seçim psikolojisine girdiğine dikkat çeken Gültekin Uysal, "Artık adaylık da dahil olmak üzere karar alma süreçleri daha erkene çekilmeli" dedi.

NİHAİ KARAR ŞUBAT AYINDA AÇIKLANACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partisinin Bartın İl Başkanlığı binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Gündeme dair açıklamalar yapan Torun, 6'lı masada devam eden aday belirsizliğine ilişkin de konuştu. Torun, kulislerde konuşulan iddiaları onaylayarak, adayın Şubat ayında açıklanacağını söyledi.

Etiketler :