6'lı masada kritik aday toplantısı başladı

Seçimlere kısa bir süre kala 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği toplantı başladı.
6'lı masada kritik aday toplantısı başladı

Millet İttifakı'nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanlarının katılacağı "Liderler Buluşması", Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yapılıyor.

ADAY BELLİ OLUYOR

Cumhurbaşkanı adayının ise bugünkü toplantının ardından belli olması bekleniyor.

Son olarak 18 Şubat'ta "Deprem Özel Gündemi"yle toplanan altılı masa liderleri, toplantı sonrası yaptıkları açıklamada, "Millet İttifakı olarak önceden planladığımız ve yaşanan deprem sonrası tehir ettiğimiz rutin toplantımızı ise Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde, 2 Mart Perşembe günü gerçekleştireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" demişti.

ASIK SURATLAR DİKKATLERDEN KAÇMADI

Adayın ilk kez konuşulacağı 6'lı masa toplantısında geçmiş toplantılara nazaran bu kez yüzlerin gülmediği ve gergin bir havanın hakim olduğu fotoğraf karelerine de yansıdı.

ADAYLIK KRİZİ AYLARCA SÜRDÜ

6'lı masada adaylık için kendisini sürekli öne süren Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adı da dönem dönem gündeme getirildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmaması ve sürekli İmamoğlu ve Yavaş kartlarını öne sürmesi CHP'de büyük rahatsızlık uyandırdı.

Kılıçdaroğlu'nun bu duruma karşı 'Belediye başkanları görevlerine devam edecek.' şeklinde açıklamalarda bulunarak adaylık konusunda ortak bir tavrın alınamamasına neden oldu.

Etiketler :