6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'ndan tepki çeken poz!

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iftar sonrasında verdiği poz büyük tepki çekti.
6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'ndan tepki çeken poz!

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul platformunun düzenlemiş olduğu iftar programına katıldı.

SECCADEYE AYAKABILARIYLA BASTI

Kılıçdaroğlu ve CHP Düzce Milletvekili aday adayı Azade Ay iftar programı sonrasında özel bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede Canan Kaftancıoğlu da yer aldı.

Görüşme sırasında Kılıçdaroğlu'nun ayakkabılarıyla Müslümanların namaz kılarken kullandığı seccadeye basarak verdiği poz büyük tepki çekti.

kilicdaroglu-seccade.jpg

TEPKİLER PEŞ PEŞE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ortaya çıkan çirkin görüntüye tepki gösterdi.

Dağ mesajında, ''Ayakkabınız ile bastığınız yer, müslümanların secde ederken kullandığı seccadedir. Kılılıçdaroğlu' ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise fotoğrafla ilgili olarak "Chp ,İyi Parti,Deva,Saadet ve Gelecek Partisindeki alnı secdeye giden vatandaşlarımız seccadenizi,değerlerinizi ayaklar altına alan bu adamın ipine sarılıp peşinden gitmeyi , ona destek olmayı vicdanınıza nasıl açıklayacaksınız ?" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Sekreteri, Ankara Milletvekili Fatih Şahin ise skandal fotoğrafı paylaşarak "Lütfen biri bu fotoğrafın gerçek olmadığını söylesin…" yorumunda bulundu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Keşir paylaşımında, ''Düzce’yi Yüce Meclis’te temsil etmek için aday adayı olan eski Baro Başkanı Azade Ay ve her gün muhafazakâr kadınlardan oy isteyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu. Ayakkabı ile çiğnedikleri ise seccadeler. Olmaz ya bir de iktidara gelseler. Yorumu hemşehrilerime bırakıyorum.'' ifadelerine yer verdi.

CHP'den seccade açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP), sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafa ilişkin, "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir." açıklaması yapıldı.

CHP'nin, açıklamasında, sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Canan Kaftancıoğlu ile birlikte katıldığı kalabalık bir iftar buluşmasının ardından çekildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isterim." ifadelerine yer verildi.

Etiketler :